Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 115
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Robert Kohorst

Jandroković primio novog američkog veleposlanika

William Robert Kohorst
Foto: Patrik Macek/PIXSELL
24.01.2018.
u 20:11

U razgovoru je istaknuta važnost jačanja sigurnosti i stabilnosti na području jugoistočne Europe

Predsjednik Hrvatskog sabora Gordan Jandroković primio je u nastupni posjet novog veleposlanika Sjedinjenih Država u Hrvatskoj Williama Roberta Kohorsta, a u razgovoru su potvrdili visoku razinu međusobnih odnosa dviju zemalja, priopćeno je u srijedu iz Sabora.

Dvoje dužnosnika je potvrdilo visoku razinu bilateralnih odnosa i suradnje dviju država, te je iskazana obostrana želja da se odnosi između zemalja unaprijede u svim područjima od zajedničkog interesa.

U razgovoru je istaknuta važnost jačanja sigurnosti i stabilnosti na području jugoistočne Europe, a predsjednik Sabora je u tok kontekstu naglasio hrvatsku potporu europskoj budućnosti Bosne i Hercegovine te pružanje podrške hrvatskom narodu u toj zemlji čiji položaj mora ostati konstitutivan i ravnopravan s ostala dva naroda u svim daljnjim promišljanjima o državnom uređenju.

Razgovarali su i o jačanju gospodarskih odnosa, diversifikaciji energetske opskrbe te istaknuli važnost budućeg LNG terminala.

Jandroković je izrazio nadu da će uskoro biti riješeno i pitanje viznog režima, a na kraju razgovoru istaknuta je i želja za jačanjem parlamentarnih odnosa, stoji u priopćenju. 

William Robert Kohorst
1/12

Komentara 3

AM
Aleksandar_Malivojevic
20:54 24.01.2018.

njonjo primio onog amera šta misli da je hrvatska u aziji. činjenica da trump kao veleposlanika u hr postavlja lika koji se obnogatio prodajući nekretnine najbolje govori o tome kako ameri vide hrvatsku. kao jedan prosječan američki ranč. a rvati su naravno konjušari. xaxaxaxaxaxa

DU
Deleted user
07:57 25.01.2018.

Jeli to onaj što je mislio da je ambasador negdje u Indokini , pa se iznenadio kad je vido gdje ga snašlo ?????

DU
Deleted user
08:13 25.01.2018.

A covjek se nadao da će ga povorka slonova dopratiti do parlamenta ??!!!!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije