Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 93
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Ministar u Vukovaru

Goran Marić: Darivanjem državne imovine gradovima povećat ćemo zaposlenost

Foto: Branimir Bradarić
23.05.2018.
u 17:24

Najavio je i kako će stupanjem na snagu novog Zakona o upravljanju državnom imovinom jedna trećina svih predmeta biti automatski riješena

Naša zadaća je aktivirati državnu imovinu koja već godinama stoji neiskorištena i predati je na dalje korištenje jedinicama lokalne samouprave. Držimo se pristupa da imovina treba služiti onima koji žive uz nju. Danas imamo na desetke tisuća nekretnina u vlasništvu RH koja bi mogla biti dodijeljena gradovima i općinama', rekao je ministar državne imovine Goran Marić koji je danas u Vukovaru potpisao ugovore o darivanju državne imovine gradovima Otoku i Vukovaru.

1/5

Istakao je kako njegovo ministarstvo uvodi reda u ovu problematiku, ali da je i dalje nepoznata vrijednost imovine u vlasništvu RH s obzirom da nikada nisu vršene procjene. Prema njegovim riječima vračanje samo deset posto te imovine jedinicama lokalne samouprave značilo bi veći broj zaposlenih i veći državni proračun.

Najavio je i kako će stupanjem na snagu novog Zakona o upravljanju državnom imovinom jedna trećina svih predmeta biti automatski riješena. Naime, tada će se sve nekretnine od životne važnosti za neki grad ili općinu, poput parkova, vatrogasnih i društvenih domova, vrtića, škola…, postati vlasništvo tih gradova i općina.

-To je jedan nedvosmislen i jasan zakon', rekao je Marić.

Komentara 3

GR
grebza
17:37 23.05.2018.

Kaže netko tko je tek nedavno i slučajno saznao da država ima u vlasništvu 6 kampova i hotel. Njegova vjedodostojnost je ravna nuli.

BE
besil21
17:45 23.05.2018.

Banda nažderala i napojila sebe, a sad lokalne šerife i njihove malo namiriti. Već je komešanje se čuje nezadovoljstva. Mandat prolazi, a gladne oči i račune - treba napuniti. Gotova je ova država. Prodaja stanova na "komade", sugerira kako dolazimoimo do samog kraja "državno-društvenog", a nakon toga - zavlačenje lopovskih ruku u naše đžepove će poprimiti epske razmjere. Spremite se, ovo je čas kad "hrvatska" s 4 miljuna duša tone u grob iz kojeg nema izlaska. Ako ga je ikad i bilo, od 90.-e naovamo. Banda izdajnika!!

CI
cinbenik
20:12 23.05.2018.

Jedino sto je ova nenarodni i nebirana vlada politicke trgovine i ucjena,napravila,jeste unistenja svega Hrvatskog,raseljavanje,podjele i mrznju...Njonjo ima 500-stotinjag glasova i presednik sabora,premijer Pupovac jos manje,a anemicni najElbahatiji ikada HDZe hobotnicom nema ni 20%....

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije