Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 32
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
'MINISTRI NAGRAĐENI'

Gong o rekonstrukciji Vlade: 'Tko izgubi dobitak, dobije gubitak'

Gong
Foto: Patrik Macek/PIXSELL
18.07.2019.
u 12:43

Rekonstrukcija Vlade izgleda poput glasovite parole iz stripa Alan Ford: "Tko izgubi dobitak, dobije gubitak", ocjenjuje Gong.

Gong je u četvrtak ocijenio da je Plenkovićeva rekonstrukcija Vlade napravljena "alanfordovski" tako da su loši ministri nagrađeni potpredsjedničkim funkcijama u Vladi ili novim, bogatijim resorom. 

Gong u priopćenju poručuje kako bi poštenije bilo da se raspišu novi izbori umjesto da se opet produljuje život Vladi opterećenoj aferama i nesposobnošću.

Iz te udruge posjećaju da su prije godinu dana tražili ostavku Andreja Plenkovića zbog lažnih očitovanja njega i više dužnosnika pred hrvatskim institucijama na temu Agrokora.

Sada ministar financija Zdravko Marić, za kojeg je Povjerenstvo za sukob interesa utvrdilo da je povrijedio načelo djelovanja sudjelujući na sastancima grupe Borg, koja je pisala Lex Agrokor, postaje potpredsjednik Vlade.

Zbog povrede načela djelovanja, podsjeća Gong, Tomislav Karamarko morao je odstupiti s pozicije potpredsjednika Vlade. To pokazuje da se borba protiv korupcije kontinuirano urušava u zemlji koja Europskom unijom predsjeda sljedeće godine.

Dok hrvatska policija provodi ilegalno "pushbackove" (nasilno vraćanje) izbjeglica, o čemu svjedoče i policajci u pismu pučkoj pravobraniteljici, ministar unutarnjih poslova Davor Božinović unaprijeđen je na mjesto potpredsjednika Vlade.

Novi ministar uprave Marko Pavić, koji je pokazao da ne zna voditi socijalni dijalog, koji je iz proračuna financirao protureferendumsku kampanju, dijelio poslove prijateljima, proslavio se debaklom povlačenjem novca iz ESF-a namijenjenog najsiromašnijima, također je nagrađen. Postat će ključan za upravljanje europskim fondovima u Hrvatskoj kao ministar regionalnog razvoja i fondova EU-a.

Rekonstrukcija Vlade, stoga, izgleda poput glasovite parole iz stripa Alan Ford: "Tko izgubi dobitak, dobije gubitak", ocjenjuje Gong.

Komentara 31

MA
Markos
13:27 18.07.2019.

Tko su ovi luzeri? Sto su to oni koristno ikada napravili? Sposobni samo sisati drzavu i ispijati kafu od 7 do 15h. Pa dajte uozbiljite se i rijesite se tog komunistickog mentalnog sklopa iz 19. stoljeca. Pozdrav iz Slovenije

Avatar KALIMERO
KALIMERO
14:48 18.07.2019.

Mlade komunjare dobile zadatak da nesto kazu

DU
Deleted user
12:46 18.07.2019.

tko daje medijski prostor ovakvim redikulima? ima ih ravno 10 i svi su na plaći. U subotu će moja udruga ljubitelja ptica pjevica dati proglas..nas je tri puta više. VL, kojeg ćete novinara poslati? Ili da vam samo pošaljemo priopćenje a vi objavite. Ne?

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije