Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 17
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
kritika

GONG: Bajić je godinama imao dokaze protiv HDZ-a

\'12.01.2011., Ministarstvo pravosudja, Zagreb - Sastanak zajednicke komisije Hrvatske i Srbije za ratne zlocine. Mladen Bajic.  Photo: Petar Glebov/PIXSELL\'
Petar Glebov/Pixsell
28.10.2011.
u 11:16

GONG apelira na preuzimanje političke i zakonske odgovornosti u skladu sa standardima demokratskog društva.

"Iako je bilo dovoljno indicija da je HDZ koristio, između ostalog, sustavno i nezakonito izvlačen prljavi novac iz javnih poduzeća i drugih nepoznatih izvora, nadležne institucije, primjerice Državno odvjetništvo i Državni ured za reviziju, nisu na vrijeme pokretali istrage, zbog čega se i danas postavljaju pitanja vjerodostojnosti i selektivnosti u njihovom djelovanju", naveo je GONG u svom priopćenju kojim želi podsjetiti na svoja stalna upozorenja na koja institucije nisu reagirale.

"Odgovornost HDZ-a ne staje samo na odgovornosti pravne osobe i zaposlenika nego se odgovornost mora utvrditi i za cjelokupno tadašnje vodstvo stranke. Stoga apeliramo na preuzimanje političke i zakonske odgovornosti u skladu sa standardima demokratskog društva", naglašeno je u priopćenju kojim se želi skrenuti pozornost na važnost slobodnih, poštenih i transparentnih izbora u svim aspektima.

Glavni povod za ponovno podsjećanje na predizborne grijehe HDZ-a je pokretanje istrage protiv vladajuće stranke, a GONG je, podsjećaju, nebrojeno mnogo puta upozoravao na netransparentno financiranje HDZ-a nudeći konkretne brojke i podatke kao indicije za pokretanje istraga, pri čemu se "nije radilo samo o sporadičnim financijskim nepravilnostima nego o sustavnim malverzacijama".

Podsjećaju da su upozoravali kako je za predsjedničku kampanju Jadranke Kosor 2005. godine potrošeno više nego što je navedeno u službenim izvještajima stranke. Podsjećaju i na milijunske iznose primljene 2006. i 2007. godine iz nepoznatih izvora te kako je na prošlim parlamentarnim izborima HDZ potrošio dvostruko više na medijsko oglašavanje nego što je prikazano u službenim izvještajima.

Komentara 243

DK
dkatica2
14:18 28.10.2011.

hdz@hdz.hr ----------------- HDZ je stvorio državu , uveo vas u NATO i EU i vas više niko ne smije da bije,amen!

BH
bhorvat
16:40 28.10.2011.

*********** Svantevide. OPet ne čitaš: HDZ JE PROŠLOST. SDP JE ISTO S***JE.

LI
liburnik
12:12 28.10.2011.

@dkatice, necemo vas biti , samo cemo vas zatvoriti i zastiti od narodne osvete...

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije