Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 4
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Bivši čelnik Komore

Goluža: HLK obmanjuje javnost o provedenom upravnom nadzoru

Trpimir Goluža
Foto: Duško Jaramaz/PIXSELL
16.01.2019.
u 17:18

Suprotno HLK-u Goluža tvrdi i da je u izvješću prvom dopredsjedniku Krešimiru Luetiću osporena zakonitost obnašanja dužnosti v. d. predsjednika HLK-a

Bivši predsjednik Hrvatske liječničke komore (HLK) Trpimir Goluža, koji je smijenjen na izvanrednoj skupštini u srpnju prošle godine, ustvrdio je u srijedu kako je Komora obmanula javnost jer je pogrešno interpretirala izvješće povjerenstva Ministarstva zdravstva o provedenom upravnom nadzoru u HLK-u, te da je neistinita tvrdnja kako nije sporna odluka o njegovoj smjeni.

HLK je u ponedjeljak priopćio da povjerenstvo Ministarstva zdravstva, na temelju analize Statuta i drugih općih akata HLK-a, kao i pregledom zapisnika, evidencija i druge dokumentacije, nije osporilo proceduru sazivanja niti način održavanja izvanredne Skupštine HLK-a. Također, nisu utvrđene nezakonitosti u izvješću Nadzornog odbora HLK-a na temelju kojeg je pokrenut postupak razrješenja Goluže.

Goluža tvrdi suprotno - da je u izvješću povjerenstva Ministarstva zdravstva zaključeno kako je nevaljano razriješen dužnosti predsjednika HLK-a jer kod razrješenja nisu bile primijenjene odredbe Pravilnika o izboru tijela Komore, koje propisuju prethodni postupak opoziva prije samog razrješenja predsjednika.

Tvrdi  da je u izvješću osporen i način održavanja izvanredne Skupštine, da su utvrđene nezakonitosti i nepravilnosti u radu Nadzornog odbora jer je samostalno, bez pravne službe, ocjenjivao zakon i statut, te suprotno propisima donosio odluke o ukidanju pojedinih odluka predsjednika HLK-a i Izvršnog odbora. 

Suprotno HLK-u Goluža tvrdi i da je u izvješću prvom dopredsjedniku Krešimiru Luetiću osporena zakonitost obnašanja dužnosti v. d. predsjednika HLK-a.

Pogledajte raniji video razgovora s Trpimirom Golužom:

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije