Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 113
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
EU ISTRAŽUJE

Godinama namještali cijene goriva? BP i Shell pod istragom

benzinska
Marko Mrkonjić/PIXSELL
15.05.2013.
u 09:56

Istražitelji Europske komisije jučer su pretražili urede nekoliko velikih naftnih kompanija

BP i Shell pod istragom su zbog sumnji da su više od desetljeća namještali cijene goriva, prenosi Daily Mail. Istražitelji Europske komisije jučer su pretražili urede nekoliko velikih naftnih kompanija jer smatraju da su se tvrtke tajno sporazumjele i prijavljivale krive cijene agencijama koje objavljuju podatke na temelju kojih se određuju cijene nafte i benzina.

BP i Shell priznali su da su među nekoliko tvrtki u tri zemlje koje su pod istragom. Iz BP-a, čiji su uredi u Canary Wharfu jučer pretraženi, poručili su da potpuno surađuju s istragom dodajući kako u ovom trenutku ne mogu dati više komentara. Pod istragom je i norveška državna naftna kompanija Statoil.

Akciju su pozdravila udruženja vozača, kao što je britanski AA.

– AA od 2005. godine upozorava na špekulantske aktivnosti na tržištu nafte i goriva – rekao je glasnogovornik AA Luke Bosdet.

>> Spremnik goriva u Norveškoj stoji 800 kuna, a u Venezueli 7!

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije