Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 2
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
TRAGEDIJA ZBOG ZEMLJE

‘Gledala sam susjeda kako mi puca u muža nakon svađe zbog kokoši’

kolić
Kristina Štedul Fabac/PIXSELL
15.11.2009.
u 14:57

Dane Kolić (56), osumjičen da je u Erdelju kod Generalskog Stola hicem iz pištolja u subotu ubio susjeda Berislava Kolića, zadržan je u pritvoru na 48 sati.

Dane Kolić (56), osumjičen da je u subotu u Erdelju kod Generalskog Stola hicem iz pištolja ubio susjeda Berislava Kolića (54), umirovljenog poručnika HV-a priveden je danas istražnom sucu karlovačkog Županijskog suda Ivanu Perkoviću. Branio se šutnjom, a sudac mu je odredio zadržavanje u pritvoru na rok od 48 sati. Pritvoren je zbog mogućeg utjecaja na svjedoke, te zbog teškog kaznenog djela, kazala je glasnogovornica suda Alenka Laptalo.

Prekasno za poziv policiji
Događaj koji je potresao cijeli kraj zbio se u subotu oko 16 sati.

– Berislav je pokrivao nasade salate u svom vrtu. Nakon što su se kratko porječkali jer je Berislav potjerao letvom Danine kokoši – priča supruga ubijenog Mira Kolić – Dane i Berislav su krenuli jedan prema drugome.

Dane je izvadio pištolj i povikao: “Sad si moj!”. Berislav je navodno odgovorio: “Samo dođi!”. Nitko osim Dane Kolića u tom trenutku nije znao kako će se bezazleni, i tko zna koji po redu susjedski sukob, ovaj put okončati.

Mira Kolić tvrdi kako je žena osumnjičenog, koja je bila nedaleko od svoga muža, vikala: “Nemoj, Dane!”, znajući da je naoružan. Nije je poslušao, približio se međi i s manje od dva metra, kaže Mira, usmjerio pištolj u glavu njezina muža.

– Tada je Bero viknuo da pozovem policiju, a i sam se latio mobilnog telefona da to učini. U tom trenutku Dane ga je upucao u prsište. I naš sin Dalibor i ja, prestravljeni, pokušali smo pomoći Beri, a ubojica se samo okrenuo i hladnokrvno udaljio. Uvjerena sam da je bio silno pijan, kao i svaki dan – rekla nam je neposredno nakon tragedije ožalošćena Mira Kolić, kojoj smo, nažalost, morali priopćiti da je njezin muž umro u vozilu hitne pomoći na putu do karlovačke bolnice. Bilo je to samo sat nakon pucnjave u vrtu.

Obitelji nisu u rodu
I ona i njihova dva odrasla sina, Dalibor i Saša, nisu bili u stanju niti pozvati liječnike. Malo prije toga su, do dolaska hitne pomoći, još pokušavali spasiti muža i oca, vozeći ga do Doma zdravlja u Generalskome Stolu. Iako imaju isto prezime, dvije obitelji nisu u rodbinskoj vezi. Mira Kolić tvrdi kako je očekivala da će Dane njoj nešto nažao učiniti. 

Komentara 6

HR
Hrchak
18:13 15.11.2009.

Odvratna faca.. za ovakve je malo smrtna kazna..

OB
-obrisani-
17:49 15.11.2009.

Je, tak ti je to , kad ne funkcionira pravna drzava onda si svako daje za pravo da sam odlucuje sta je pravo a sta nije. Iskreno receno , ne zamjeram mu, nije ni imao bolje rjesenje, jer da ga je imao to se nebi ni desilo.

ME
mel
01:09 16.11.2009.

Zbog kakvih gluposti je ubio covjeka. Stvarno treba uvesti smrtne kazne.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije