Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 33
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Kobni nestanak

Glavni osumnjičenik Madeleine McCann posjetio rezervoar 'danima nakon što je nestala'

Portugal police search dam for Madeleine McCann's remains in Silva
Foto: Stringer/REUTERS
1/4
25.05.2023.
u 11:05

Prema portugalskom izvoru, njemački su službenici izradili detaljnu kartu ključnih lokacija. Izvor je dodao da bi ovo područje moglo biti povezano s drugim zločinima koje je ovaj seksualni prijestupnik počinio

Glavni osumnjičenik za nestanak Madeleine McCann posjetio je rezervoar Algarve nekoliko dana nakon što je djevojčica nestala, izjavio je izvor blizak portugalskoj istrazi. Navodno je Christian Brueckner otišao na jedan od vrhova brane Arade, koji trenutno pretražuje policija, "nekoliko dana" nakon nestanka trogodišnje djevojčice u svibnju 2007. godine.

Njemački detektivi su dobili informaciju od "vrlo vjerodostojnog" izvora koji je poznavao Bruecknera da je posjetio rezervoar, područje koje je nazivao svojim "malim rajem", u svojoj kamp prikolici. Barragem do Arade udaljen je oko 30 milja od ljetovališta Praia da Luz, gdje je djevojčica nestala dok je bila na odmoru s roditeljima Kate i Gerryjem McCannom prije 16 godina.

U srijedu je više od 30 portugalskih i njemačkih policajaca proširilo svoju potragu na poluotoku na brani, dok su teški alati za rezanje grmlja dovedeni kako bi se očistio veliki dio terena za istragu. Prema portugalskom izvoru, njemački su službenici izradili detaljnu kartu ključnih lokacija. Izvor je dodao da bi ovo područje moglo biti povezano s drugim zločinima koje je ovaj seksualni prijestupnik počinio.

U međuvremenu, Christian Wolters, tužitelj iz Braunschweiga u Njemačkoj, u intervjuu za njemačku javnu medijsku kuću NDR, rekao je: "Imamo pokazatelje da bismo tamo mogli pronaći dokaze. Ne želim reći što točno, niti želim reći odakle ti pokazatelji dolaze. Jedino što želim objasniti jest da to ne dolazi od osumnjičenika. Dakle, nemamo priznanje ili bilo kakav sličan pokazatelj od osumnjičenika gdje bi bilo logično tražiti. Radi se o drugim pokazateljima koje su nas potaknule na pretragu".

Njegove izjave ukazuju na to da njemačke vlasti ozbiljno shvaćaju tvrdnje da je Brueckner posjetio rezervoar neposredno nakon nestanka Madeleine. Iako nije poznato tko je izvor, bivši prijatelji ovog njemačkog državljanina su ranije odigrali ključnu ulogu u otkrivanju navodnih zločina koje je počinio, prenosi Telegraph.

Dvojica njegovih prijatelja su detektivima ispričali da su pronašli video snimku u farmi gdje je Brueckner živio na rubu Praia da Luza, na kojoj se prikazuje silovanje i još dva seksualna napada. Kada je došla policija, snimka je nestala. Brueckner, koji je negirao bilo kakvu umiješanost u nestanak Madeleine, identificiran je kao osumnjičenik za ubojstvo u lipnju 2020. godine. Ima dugu povijest kriminala, uključujući sitne krađe, trgovinu drogom i seksualno zlostavljanje djece.

Godine 2019., osuđen je u Njemačkoj za okrutno silovanje 72-godišnje američke turistice nakon što je provalio u njezinu vilu udaljenu pola milje od apartmana McCannovih. Trenutno služi sedmogodišnju zatvorsku kaznu i trebao bi biti pušten za tri godine. Scotland Yard i njemačka policija tvrde da je Bruecknerov mobilni telefon primio poziv trajanja 30 minuta u blizini apartmana McCannovih sat vremena prije nestanka Madeleine.

Istraživanju su se priključile hitne službe iz Portugala, Njemačke i Ujedinjenog Kraljevstva. Nagađa se da je njemačka policija pronašla brojne slike koje je Brueckner snimio u Aradi.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije