Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 132
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
pronađene vreće

Potraga za Madeleine: Istražitelji odnijeli misteriozne torbe, detektivi natuknuli što točno traže

London: Roditelji Madeleine McCann na 6. godišnjicu od nestanka dali izjavu za medije
Foto: PA/PRESS ASSOCIATION
1/7
24.05.2023.
u 08:59

BBC javlja da su uočene vrećice s dokazima koje je policija skupljala tijekom pretrage jezera

U Portugalu je u tijeku potraga, a lokalna policija, uz pomoć njemačkih i britanskih kolega, traži Madeleine McCann koja je nestala iz svog kreveta u Praia da Luz 2007.godine. Sada, 16 godina kasnije, dužnosnici pretražuju branu Arade u regiji Algarve, oko 50 kilometara od vikendice u kojoj je posljednji put viđena. Associated Press javlja da su portugalski detektivi u ponedjeljak izdali priopćenje u kojem se navodi da je potraga nastavljena na zahtjev njemačkih vlasti. Istražitelji u ovoj fazi ne otkrivaju detalje o tome što ih je navelo na pretragu ili što traže. No Daily Mail, koji se poziva na izvore bliske istrazi piše kako traže ružičastu pidžamu koju je djevojčica imala na sebi u noći kad je nestala. 

Službenici koji se oslanjaju na vrlo vjerodostojne informacije traže dijelove odjeće ili ostataka odjeće koji se mogu povezati s nestankom. 

VEZANI ČLANCI:

BBC javlja da su uočene vrećice s dokazima koje je policija skupljala tijekom pretrage jezera. Mjesto pretrage bilo je ograđeno pa nije jasno što se točno nalazilo u tim torbama. Izvještavaju kako je njemački državni tužitelj Hans Christian Wolters rekao njemačkom NDR-u da "imaju razloga vjerovati" da bi se dokazi mogli pronaći u području brane.

Video: Policija ima novi trag u slučaju nestale Maddie? Pretražit će umjetno jezero u Portugalu

Nova aktivnost na slučaju uslijedila je nakon identifikacije 45-godišnjeg njemačkog državljanina, Christiana Bruecknera, kao glavnog osumnjičenika u slučaju McCann. Tužitelji su Christiana Bruecknera (45) proglasili službenim osumnjičenikom 2022. godine.

Brueckner, koji se trenutačno nalazi u njemačkom zatvoru zbog silovanja žene u Portugalu 2005., nikad nije optužen za Madeleinein nestanak i nijekao je bilo kakvu umiješanost. Unatoč tome, Wolters ga tretira kao glavnog osumnjičenika u slučaju McCann. Brueckner, njemački državljanin, živio je blizu odmarališta Praia da Luz kada je obitelj McCann bila na odmoru. Na tom je području boravio od 2000. do 2017. godine.

Jasno je da policijske snage koje istražuju ovaj slučaj – u Britaniji, Portugalu i sada Njemačkoj – još uvijek pokušavaju shvatiti što se dogodilo te večeri u portugalskom ljetovalištu 3. svibnja 2007.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije