Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 177
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Na zahtjev njemačke policije

VIDEO Počela velika potraga za Madeleine McCann: Hoće li riješiti misterij star 16 godina?

Istražitelji nemaju tijelo, ali imaju dokaze da je Christian Brückner ubio Madeleine McCann
Foto: PIXSELL
1/8
23.05.2023.
u 12:27

U Portugalu je sve spremno za pretragu brane, oko 50 kilometara udaljene od odmarališta u kojem je Madeleine McCann prije 16 godina zadnji put viđena.

Počela je velika pretraga brane i umjetnog jezera u pokrajini Arade u Portugalu, otprilike 50 kilometara od mjesta gdje je prije 16 godina nestala Madeleine McCann. Prisutna je i britanska policija. Vozila i službenici viđeni su na mjestu već u ponedjeljak, kad se vijest o novoj potrazi pojavila, javlja Sky News.

Policija je blokirala područje, a lokalne vlasti podignuli su svoje šatore, dok su civilna zaštita i policija podignuli svoje, plave šatore. "Tamo je trenutno 20-ak policajaca koji, čini se, samo nadgledaju sve u ovoj fazi", rekao je lokalac, prenosi Independent. Ronicoci pretražuju jezeroa.

"Naša istraga u Portugalu temelji se na određenim dojavama. Ne mogu otkriti njihovu pozadinu u ovom trenu, niti zašti tražimo baš ondje i što se nadamo da ćemo naći. To će ostati naša tajna u ovom renutku", rekao je njemački tužitelj Christian Wolter.

Pretraživanje mjesta odvija se na zahtjev njemačke policije koja je prije tri godine objavila kako vjeruju da je Madeleine mrtva te je vjerojatno za to odgovoran osumnjičeni Nijemac Christian B. Tvrdilo su da je već osuđeni zlostavljač djece i diler drogom posjećivao odmaralište u kojem je djevojčica nestala. On je trenutno u zatvoru zbog silovanja 72-godišnje žene i u to u istoj regiji u Portugalu. No on odbacuje veze sa slučajem.

Trogodišnja Madeleine iz Rothleya bila je na odmoru sa svojom obitelji u Praia da Luzu, u portugalskom Algarveu, kada je nestala 3. svibnja 2007. godine. Tužitelji su Christiana Bruecknera (45) proglasili službenim osumnjičenikom 2022. godine. 

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije