Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 12
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
BOJKOT HRT-A

Glavašević o HRT-u: Recimo nasilnicima da to što rade nemaju pravo činiti našim novcima i u naše ime

Bojan Glavašević
Foto: Patrik Macek/PIXSELL
27.02.2019.
u 14:09

Glavašević govori da jedini način da spase svoje dostojanstvo jest da podnesu ostavke.

Nezavisni saborski zastupnik Bojan Glavašević pozvao je danas još jednom hrvatske građane da podrže prosvjed novinara protiv cenzure, u subotu 2. ožujka u 12.05 sati ispred Hrvatskog novinarskog društva. Posebno je kritizirao ponašanje vodstva HRT-a zbog tužbi koje podižu protiv novinara.

- Unatoč kontinuiranim apelima novinara, nevladinih udruga, političarki i političara svih opcija, cijele hrvatske javnosti i brojnih europskih institucija i organizacija, uprava Hrvatske radiotelevizije nastavlja provoditi nasilje nad vlastitim zaposlenicima, nad drugim medijima i nad strukovnim udrugama. Ova uprava HRT-a, predvođena takozvanim glavnim takozvanim ravnateljem Kaz(n)imirom Bačićem, umjesto da, sukladno zaključcima Odbora za medije, krene u de-eskalaciju krize koju je sama proizvela, još snažnijim tempom pretvara HRT u aparat cenzure i tvornicu laži kakve se ne bi posramio ni sovjetski Gosteleradio u najmračnijim danima. Tako, primjerice, uprava HRT-a laže javnost kada u svojim službenim priopćenjima govori da ne tuže vlastite zaposlenike i novinare. Smatra li Kaz(n)imir Bačić da su Hrvati glupi ili jednostavno besprizorno, namjerno obmanjuje javnost? - kaže Glavašević te dodao kako su i Sanja Mikleušević Pavić i Hrvoje Zovko i dalje tuženi, a i dalje su zaposlenici HRT-a.

- Novo dno u nasilničkom ponašanju ova je uprava dosegnula jučer, kada su od NO HRT zatražili „poduzimanje mjera“ protiv potpredsjednika Programskog Vijeća HRT-a Nikole Bakete jer smatraju da je sudjelovanjem na press konferenciji GONG-a naštetio ugledu HRT-a. Kao prvo, ovim postupkom uprava HRT-a samo potvrđuje ama baš svaku optužbu na vlastiti račun. Nikola Baketa je u Saboru izabran u Programsko vijeće da predstavlja građane, a ne da šuti i zatvara oči na marifetluke Kaz(n)imira Bačića i njegovih jataka, kako onih vidljivih tako i onih iz sjene. Nikola Baketa je, podsjećam, izabran s najvećim brojem glasova od svih kandidatkinja i kandidata – podsjeća Glavašević. Glavni ravnatelj i ostatak uprave, nastavlja Glavašević, nanose veću štetu HRT-a nego svi oni koje tuže.

- Oni su Krameri protiv Kramera, oni su „vatrogasci“ iz Fahrenheita 451, oni su povod za bojkot, za prosvjed i za pobunu. Oni su se pokazali nedostojnima svih onih zaposlenica i zaposlenika HRT-a koji su, od osnutka te kuće do danas, svojim karijerama i životima toj kući davali dostojanstvo. Jedini način da ta skupina nasilnika nad vršnjacima spasi nekakav minimum minimuma dostojanstva je da podnesu ostavke. Svi do jednog. Ja ih ovim putem na to pozivam. Također ih pozivam da poslušaju današnje rasprave svih klubova zastupnika u Saboru. Neka se sjete tko ih je, kako, i zašto izabrao na časne dužnosti koje tako nečasno obnašaju. Neka razmisle hoće li im ti isti i dalje držati leđa ako nastave s tim ponašanjem. Hrvatske građanke i građane pozivam da se, skupa s novinarkama i novinarima suprotstave vršnjačkim nasilnicima na jedinom jeziku koji nasilnici razumiju. Pokažimo im zajedno da ih se ne bojimo. Pokažimo nasilnicima da ćemo im pružiti otpor, da ćemo ih bojkotirati i da smo spremni izaći na prosvjed da im pokažemo što mislimo o njima. Recimo nasilnicima da to što rade nemaju pravo činiti našim novcima i u naše ime – zaključio je Bojan Glavašević.

Bojkot HRT-a

Ključne riječi

Komentara 6

DU
Deleted user
17:21 27.02.2019.

Jesenti milu bigulicu, HRT-ovci, a posebno gazda im Bačić Kazo, nadrapali su načišto. Naime, prije nekoliko dana u prosvjed protiv HRT-a uključila se kao suza moralno čista čelna čeljad iz tzv. Amsterdamske koalcije u liku i djelu vitezice od Gunje Mrak Taritaš Ančice, viteza od Uljanika Miletić Bokija, Beljak Šokrea zvanoga Pajser i dične gospoje Puljak Marijančice koja sama za se tvrdi da je pametna. Sada eto nam među prosvjednicima i Glavašević Bokija zvanoga Laprdalo. Još kad se nezadovljnicima pridruže i vrli "građanski aktivisti" Raukar Urška i Matula Vilček, HRT-ovcima će umah postati jasno čija mati crnu vunu prede. Ako se u subotu ne okupi barem milijuanprosvjednika, slobodno me nazovite traktoromn IMT 539 deluhe.

CR
croban1111
15:43 27.02.2019.

Bojane ne laprdati.

Avatar dpejakovic
dpejakovic
15:09 27.02.2019.

Recimo manjincima da nemaju pravo biti verbalno nasilni prema većini!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije