Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 3
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
ANALIZA DAVORA IVANKOVIĆA

Kako i zašto je Hrvatska dobila rat? Tuđman je znao da ne možemo pobijediti sa 'časnim sestrama'. Danas se okreće u grobu

18.04.2022.
u 20:06

Gledajući sve strahote rata u Ukrajini, mnogi u Hrvatskoj, pa i oni koji su se borili u Domovinskom ratu, čude se kako smo mi mogli uspjeti. Sami, bez ičije pomoći, pod međunarodnim embargom, s trećinom Hrvatske pod velikosrpskom okupacijom, a pobijedili. Kako, zašto? Pa zato što su Hrvati prvi put u svojoj novijoj povijesti ratovali svi na istoj strani, zato što je na djelu bila ostvarena politika nacionalnog pomirenja Franje Tuđmana. Zato što su sinovi i kćeri hrvatskih ustaša i partizana ratovali zajedno protiv istog neprijatelja

Komentara 70

AL
AligatorXY
20:32 18.04.2022.

Hajde da podijelimo dvije stvari. Ova dvojica (Perković i Mustać) ne leže u zatvoru zato što su sudjelovali u Domovinskom ratu već zato što su AKTIVNO SUDJELOVALI U UBOJSTVO HRVATSKOG EMIGRANTA ĐUREKOVIĆA što je Njemački sud nedvojbeno zaključio. Ako ćemo dublje, njima je posao bio da proganjaju one koji su bili protiv Jugoslavije, a radili su na uspostavi hrvatske države. Koliko su to dobro radili vidljivo je iz toga da su obojica dogurali na sam vrh struktura koje su to radile znači i te kako su radili protiv uspostave Hrvatske države. Obojica nisu bili glup, a pogotovo nisu bili neinformirani i vidjeli su već od početka 80 kako se stvari razvijaju. Nisu možda očekivali da će se to tako brzo razviti ali kada su vidjeli kako je vrag došao po svoje onda su, da ne bi izgubili glavu, samo promijenili stranu. Njima je do Hrvatske stalo isto koliko i meni do Eritreje. Što više ne samo da su se svrstali na drugu stranu nego su to napravili na taj način da i dalje upravljaju procesima pa su svoje istomišljenike infiltrirali u sve društveno ekonomske strukture što je valjda sada već svakome jasno osim nekim novinarima. Pa razlog zašto se istima nije sudilo u Hrvatskoj upravo i je to što su imali, a očito i dalje imaju izuzetno jak utjecaj u društvu.

LO
Lobikus
21:21 18.04.2022.

Ponosan sam na prvog Hrvatskog predsjednika Franju Tuđmana i na sve branitelje uključujući i moga oca što su nam dali ovu predivnu zemlju. Tko je bez grijeha neka baci kamen prvi. Svakim danom, svakom godinom se pokazuje njegova veličina i veličina naših (pravih) branitelja. On je bio taj kojemu je dano odozgora da sa našim narodom ostvari stoljetni san, a to je Domovina. Na nama je sada da ju gradimo, preuzmimo odgovornost i brusimo ovaj dijamant. Moje je mišljenje da je ova zemlja toliko predivna na svaki mogući način da jednostavno nema teoretske šanse da ne uspije. Nemam stranku, moja stranka je Hrvatska. Na nama je da sada damo svoj obol. Što više svijeta prolazim više mi je drago da sam ostao doma. Dok je srca, bit će i Kroacije!!! Bit ćemo bolji od Švicarske, bit ćemo najbolji na svijetu. Ne to nije utopija, to je itekako moguće. Vjeruj u to i već si uspio - tako je jednostavno! I za kraj, nema tog blata koji može zasjeniti sjaj djela onog kojem je dano da zlatnim slovima bude u povijesti zapisan kao - Otac Domovine. Živjela nam vječno jedna i jedina domovina Hrvatska!!!

ZA
zarko815
22:42 18.04.2022.

Druže Ivankoviću "časne sestre!" više su doprinjele i više su željele slobodnu Hrvatsku od takvih kao što si ti

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?