Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 26
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Nemaju za život

Gladni smo, živimo od 1500 kn, a samo mi lijekovi stoje 1000 kn

rodic
29.12.2010.
u 15:55

Nemamo ni za kruh, očajan je 90-postotni invalid Josip Rodić koji se bori s leukemijom, čija su oba sina fizički hendikepirana, a supruga teško bolesna

Četveročlana obitelj Rodić iz Nurkovaca kod Požege nema što za jesti! Jedini im je prihod 1500 kuna mirovine teško bolesnog oca kojemu, međutim, za lijekove mjesečno treba čak 1000 kuna.

Usamljeni i odbačeni

– Od mjesečne mirovine ne mogu izdvajati mjesečno oko tisuću kuna za potrebne lijekove jer onda ne možemo preživljavati nas četvero – očajan je 90-postotni invalid, 61-godišnji Josip Rodić. Supruga mu je također teško bolesna, kao dva sina tako da jedva preživljavaju. Žive u bijedi i neimaštini živi u trošnoj kućici. - Uz limfocitnu leukemiju dijagnosticirana su oboljenja prostate, kronična upala urološkog trakta, napadi bubrežnih kamenaca. Tijelo mi je pogrbljeno i iskrivljeno zbog velikih oštećenja kralježnice, osjećam se jadnim i  jedva dišem od bolova – nastavlja Josip, koji se obratio poduzećima i lokalnoj samoupravi da njegovoj obitelji pomognu u nevolji. Supruga mu je slabo pokretna, a oba sina su fizički i psihički hendikepirani, pa nitko ne može ni kunu zaraditi! Rodići se, kažu, osjećaju usamljenima i odbačenima.

Jednokratna pomoć

– Ako izdvojim novac za lijekove, koje su mi liječnici preporučili, kao što su Beta glukan ili Imuno AHCC,  i platim osnovne režije u kući ne ostaje nam gotovo ništa za hranu, pa smo ponekad i gladni. Često nemamo ni za kruh! Srećom, imamo malo vrta pa se uspijemo posaditi nešto graha i krompira i time se nahraniti – zavapio je Josip, koji je ranije u nekoliko navrata dobio pomoć od Požeško-slavonske županije, općine Brestovac, zatim požeškog trgovačkog centra KTC, a Spin Valis mu je darivao ogrjevno drvo.

– Koristio sam dosta biljne pripravke tvrtke Fero Leko, a na moju zamolbu oni su mi ovih dana poslali svojih pripravaka u vrijednosti od tisuću kuna – rekao je Josip Rodić.

Pomoć obitelji može se poslati na adresu, Nurkovac 42, 34322 Brestovac, a s njima se može stupiti u kontakt na broj telefona 092/240-58-96.

Ključne riječi

Komentara 48

DU
Deleted user
18:51 30.12.2010.

Hvala što mi brišete tekst. I to je uzrok ovakove situacije.

LU
lutomirski
20:14 29.12.2010.

JEBEM TI TAKVU DRZAVU, A ONI KRETENI U SABORU VEC GLEDAJU DA STO MANJE DOBIJETE !!!!!!!!!!!!

LI
Lisnjak
18:57 29.12.2010.

adan, izgubio si u svom brlogu slovo J. Kad ga nadjes nalepi ga na sakati nick.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije