Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 41
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
EKSKLUZIVNO V. list s tajnim pošiljateljem “zapovijedi”

General Pašalić ubijen zbog ovog dokumenta

20.03.2009.
u 23:00

Tko je tajni pošiljatelj “zapovijedi” Arifa Pašalića, sada pokojnog zapovjednika 4. korpusa ArBiH, o podmetanju eksploziva u središte mosta, snimanju njegova rušenja za koji će biti optužena “agresorska Hrvatska vojska”, ni danas nije otkriveno.

Zapovijed uništena
Za plasiranje faksimila u javnost odmah je okrivljen odvjetnički tim generala Slobodana Praljka, kojem se sudi u Haagu i koji je uz ostalo optužen i za rušenje Starog mosta. No, Večernji list danas je, ekskluzivno, stupio u kontakt s osobom koja je s adrese advokat.hodzic@gmail.com medijima odaslala navedenu zapovijed. Za istom osobom traga i odvjetnički tim generala Slobodana Praljka.

- Riječ je o pseudonimu jer ni sam nisam siguran je li dokument autentičan, ali sam danas dobio potvrdu kako je dokument pod djelov. brojem zaveden i postojao, ali je, nažalost, uništen. Ne bih izlazio u javnost s pravim podacima o sebi, ali i mene zanima istina jer sam i dobio dokument od treće osobe. Ja sam odvjetnik, ali ne Hodžić, tako da je sasvim slučajna koincidencija što je netko “iskopao” ovoga odvjetnika iz Tuzle. Čak sam stekao dojam kako je riječ o kompromitaciji dokumenta zbog kojeg je, sve sam više siguran, general Arif Pašalić - ubijen!

Pokušavam doći do imena sudionika prometne nesreće, ali nailazim na zid šutnje. Sve više postajem siguran kako je u pitanju original. Slučajnost je što se moj pseudonim poklapa s imenom i zanimanjem tuzlanskoga odvjetnika. Nisam ni napisao da sam iz Tuzle. Sad radim u Haagu. Hvala na zanimanju! PSEUDONIM Hodžić - cjeloviti je odgovor tajnog pošiljatelja na novinarsko pitanje.

Doznali od novinara
O Pašalićevoj navodnoj zapovijedi za rušenje Starog mosta, za što bi se u svijetu okrivili Hrvati, oglasio se i njegov odvjetnički tim, gdje drže da je riječ o perfidnoj podvali. - Obrana generala Praljka u kaznenom postupku danas poslijepodne i tijekom današnjeg jutra izviješćena je da je u nekoliko javnih medija u FBiH objavljena vijest da je nađena preslika zapovijedi Zapovjedništva 4. korpusa ArBiH, datirana 7. 11. 1993. i potpisana od Arifa Pašalića, iz koje proizlazi da je Stari most u Mostaru srušila diverzantska satnija mostarskog bataljona ArBiH. U medijima je navedeno da je dokument dostavljen medijima iz odvjetničkog ureda Saliha Hodžića, a u suradnji s obranom generala Praljka.

Obrana generala Praljka nikome nije dostavila dokument niti ga je ikada vidjela do danas navečer kada ga je, kao upit, primila od jednog novinara, stoji uz ostalo u pismu generalova odvjetničkog tima.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije