Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 189
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
PALA ODLUKA

General Krešić povukao svoj potpis za pomilovanje Perkovića i Mustača: 'Ne želim biti uzrokom podjela'

Zagreb: General-bojnik Marinko Krešić izabran za novog predsjednika Hrvatskog generalskog zbora (HGZ)
Marin Tironi/PIXSELL
17.04.2022.
u 21:00

Obzirom na podjele koje je pismo u javnosti i u braniteljskoj populaciji izazvalo odlučio sam na njega uskratiti svoju suglasnost, naveo je general

General Marinko Krešić povlači svoj potpis s pisma kojim su generali zatražili od predsjednika Zorana Milanovića pomilovanje Josipa Perkovića i Zdravka Mustača. U priopćenju kojeg je poslao medijima, general je naveo kako ne želi uzrok podjela.

Priopćenje prenosimo u cijelosti:

“U ozračju Velikog tjedna simbolom pobjede nad grijehom i smrti, vođen plemenitom idejom svehrvatske pomirbe, a uzimajući u obzir određeni doprinos brigadira Josipa Perkovića i brigadira Zdravka Mustaća u Domovinskom ratu, kao i o njihovoj poodmakloj životnoj dobi i zdravstvenom stanju, dao sam suglasnost na pismo svojih suboraca predsjedniku Republike Hrvatske sa zamolbom za postupanjem u skladu s zakonskim i ustavnim ovlastima.

Obzirom na podjele koje je pismo u javnosti i u braniteljskoj populaciji izazvalo odlučio sam na njega uskratiti svoju suglasnost. Nikad nisam bio, niti želim biti, uzrokom takvih ili sličnih podjela i političkih sukobljavanja. Naprotiv, uvijek sam se zalagao, a to ću i dalje svim svojim bićem činiti, za svehrvatsko pomirenje i jedinstvo iseljene i domovinske Hrvatske, pri čemu mi je ideja vodilja misao prvog hrvatskog predsjednika dr. Franje Tuđmana: „Uvijek i sve za Hrvatsku, a našu jedinu i vječnu Hrvatsku ni za što”, navodi se u priopćenju.

Podsjećamo, hrvatski generali Ante Gotovina, Ivan Čermak, Pavao Miljavac, Ljubo Ćesić Rojs, Marinko Krešić i Davor Domazet Lošo potpisali su pismo u kojem traže pomilovanje Zdravka Mustača i Josipa Perkovića, bivših obavještajaca jugoslavenske tajne policije UDBA-e. Krešimir Ćosić svoj je potpis ranije povukao.

Spomenuto pismo zajedno sa zahtjevom za pomilovanje uskoro bi trebao dobiti predsjednik Milanović koji će onda o tome odlučiti s obzirom na svoje ustavne ovlasti.

Pogledajte dokumentarac: Lex Perković: Tajna udbaškog ubojstva

Komentara 36

Avatar JRK
JRK
21:33 17.04.2022.

Neka trunu! Nisu oni sudjelovali na Hrvatskoj strani jer su htjeli, nego zato što su znali da druga strana više ne postoji.

AL
AligatorXY
21:26 17.04.2022.

Da berlinski zid nije pao ova dvojica bi na radost Nobila i njemu sličnih i dalje proganjali hrvatski narod.

BL
blekpanther
21:22 17.04.2022.

Zatražite od javnosti da vam ne objavljuju fotografije tako će te malo ublažiti epidemiju koja je zahvatila Hrvate tj: povraćanje!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije