Naslovnica Vijesti Hrvatska

General Jurković primljen u Međunarodnu Kuću slavnih: 'Ovo je izuzetna čast'

General-bojnik Siniša Jurković pohađao je i završio National War College od svibnja 2015. do lipnja 2016. godine. U Međunarodnu kuću slavnih primljen je zbog svojih postignuća na funkcijama koje je obnašao u Hrvatskoj vojsci
25. lipnja 2019. u 21:25 5 komentara 2725 prikaza
Siniša Jurković
Foto: Kristina Štedul Fabac/PIXSELL
Pogledajte galeriju 1/4

Zapovjednik Hrvatske kopnene vojske, general-bojnik Siniša Jurković primljen je u Međunarodnu Kuću slavnih (International Fellow Hall of Fame) National Defence Universityja iz Sjedinjenih Američkih Država, a priznanje mu je uručeno na svečanoj inauguraciji u utorak u Tartu u Estoniji, priopćeno je iz Ministarstva obrane RH (MORH).

Iznenadna ponuda Zvonko Zubak nudi Hrvatskoj 12 Miragea 2000 za samo 75,9 mil. $

Ovakvo veliko priznanje su, uz generala Jurkovića, primili potpredsjednik Vlade i ministar obrane Damir Krstičević koji je u svibnju 2018. svečano primljen u Kuću slavnih međunarodnih polaznika Ratne škole kopnene vojske SAD-a (International Fellows Hall of Fame US Army War College) te general-zbora Drago Lovrić i general-bojnik Gordan Čačić na National Defence Universityju.

Zahvalivši na ovom priznanju, general Jurković istaknuo je:

"Ovo je izuzetna čast i priznanje za moj rad i ono što je najvažnije, poticaj da i dalje predano i motivirano služim svojoj domovini. Na kraju, ovo je priznanje za Republiku Hrvatsku, Ministarstvo obrane, Hrvatsku vojsku i Hrvatsku kopnenu vojsku “, kazao je general Jurković koji je u Međunarodnu kuću slavnih primljen zbog svojih postignuća na funkcijama koje je obnašao u Hrvatskoj vojsci.

Mirage 2000 Svaka je ponuda dobra General Štimac i pilot Selak: Mirage je brzo rješenje da ne ostanemo bez pilota

Naime, program Međunarodne Kuće slavnih osnovan je 1999. godine, a njegova je svrha kroz transparentan odabir, odati priznanje međunarodnim polaznicima National War Collegea za postignuća na nacionalnoj razini ili u međunarodnom okruženju.

General-bojnik Siniša Jurković pohađao je i završio National War College od svibnja 2015. do lipnja 2016. godine, stoji u priopćenju MORH-a.

VIDEO Perešinov MiG-21 otkriven ispred MORH-a:

Provala
OPREZA NIKAD DOSTA
Većina provala u domove ostane nerazriješena, lani je samo u Zagrebu bilo gotovo četiri tisuće provalnih krađa

A1 izdvaja za Vas