Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 120
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
VATROGASCI NA TERENU

Fronta duža od kilometra: Kod Lokve Rogoznice buknuo požar

Požar se nošen udarima juga proširio prema Gornjoj Podstrani
Ivo Čagalj/PIXSELL
23.10.2017.
u 22:42

Zanimljivo je da je požar buknuo na području koje je u nedjelju navečer dobilo vrlo obilnu kišu.

Uz cestu u Ruskamenu, kod Lokve Rogoznice blizu Omiša u ponedjeljak oko 20 sati buknuo je veliki šumski požar koji se, nošen jakom burom, i dalje širi, doznaje Hina od zapovjednika Dobrovoljnog vatrogasnog društva Omiš Višeslava Pešića.

Gori borova šuma, nisko raslinje i trava na teško pristupačnom terenu.

Vatra potpomognuta jakom i mjestimice orkanskom burom vatrogascima otežava posao i stigla je nadomak Starog Sela i Lokve

"Zasad kuće i drugi objekti nisu ugroženi. Na terenu su sve raspoložive vatrogasne snage Županije splitsko-dalmatinske", kratko je za Hinu rekao Pešić.

Zabrinut zbog jakog vjetra, dodao je da vatru pokušavaju gasiti sa svih strana.

Orkanska bura koja puše cijeli dan na širem splitskom i omiškom području ne ide na ruku vatrogascima i čini se da će se s njom boriti do jutra.

O tome govori i podatak da puše brzinom od 100 kilometara na sat, a požarna fronta već sada je duža od kilometra. 

Komentara 8

PR
prajdali100
00:21 24.10.2017.

Neko veče zapalili su bengalkom Konavle.Večeras gori kod Lòķve Rogoznice.Ovo rade "naši". Imam osjecaj da se netko jako "trudi" da iscrpljuje Drzavu,njene ljude i resurse.Da li je to šačica otpadnika neke navijacke skupine?Što ustvari hoce ?Ovo postaje jako opasno i sigurnosni i represivni aparat mora žurno djelovati.

PR
prajdali100
00:29 24.10.2017.

Tko god ovih dana ponovo pali po Dalmaciji terorist je i neprijatelj drzave Hrvatske i s njim ne treba imati milosti.Neki dan bengalkom,po noci,zapale Konavle a večeras poslije onakve kiše Lokvu Rogoznicu.Ovo postaje alarmantno !!!

NA
narcis660
22:49 23.10.2017.

Pa nemozea vjerovat da jos idioti neprwstaju.Nemoze me nitko ubjediti da su i sad uzrok visoke temperature!!!Ne,nego nemani i umobolesnici kojima to cini zadovoljstvo.Jadni ljudi koji moraju noc provesti u dimu i buktinji.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije