Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 179
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
POVIŠICA Veća primanja dužnosnika u Koprivničko-križevačkoj županiji

Friščić nasljedniku ostavlja veću plaću

pod-friski-txt.jpg
import
21.12.2007.
u 16:55

KOPRIVNICA - Šef HSS-a i koprivničko-križevački župan Josip Friščić svome će nasljedniku ne samo prepustiti mjesto prvog čovjeka županije, već mu ostaviti i veću plaću nego što ju je sam dosad imao.

Od Nove godine
Županijsko poglavarstvo jučer je izglasalo povećanje osnovice svim službenicima,  tako i županijskim čelnicima, za 7,3 posto. Nova plaća župana od Nove će godine iznositi 20.063 kune i 60 lipa neto.

Budući da se očekuje Friščićev odlazak na mjesto potpredsjednika u novoj Vladi, a spominje se i mogućnost da postane predsjednikom Sabora, u njegovu će fotelju netko drugi. Kao najizgledniji nasljednik već se dugo spominje Darko Koren, sadašnji dožupan.

Povišica ga je već dohvatila, pa će i na sadašnjemu mjestu uskoro primati 18.052 kune. Drugi dožupan, Vjekoslav Flamaceta, zbog više staža imat će i plaću višu za oko 1000 kuna.

Čistačici 4000 kuna
Od Nove godine profitirat će i svi županijski službenici. Bruto plaća tajnika Županije i pročelnika bit će oko 14.000 kuna, plus dodatak za staž.

Voditelji ispostava i županovi savjetnici dobivat će oko 12.000 kuna, zamjenik tajnika Županije i voditelji podoodsjeka oko 10.000 kuna, samostalni referenti oko 7000 kuna, a knjigovođe i blagajnici oko tisuću kuna manje.

Na dnu su ljestvice županijski vozači s novim plaćama od oko 5500 kuna te čistačice s 3700 kuna mjesečno. Njihov mjesečni bruto 5,5 je puta manji od nove županove neto plaće.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije