Naslovnica Vijesti Crna kronika

Crkveno-pravni postupak protiv svećenika osumnjičenog za pedofiliju u završnoj fazi

Crkveno-pravni postupak, pokrenut protiv fra Gracijana Gašperova, osumnjičenog za grijeh protiv šeste zapovijedi Dekaloga s maloljetnom osobom, u završnoj je fazi.
28. svibnja 2018. u 08:42 31 komentara 1248 prikaza
Fratar pedofil
Foto: YouTube screenshot

Hrvatska provincija franjevaca konventualaca objavila je priopćenje vezano uz slučaj pedofilije u samostanu sv. Frane u Splitu, a u kojem piše kako je crkveno-pravni postupak (prethodna istraga) pokrenut protiv fra Gracijana Gašperova, člana tog samostana, osumnjičenog za grijeh protiv šeste zapovijedi Dekaloga s maloljetnom osobom u završnoj fazi.

Svećenik 'Milovao djevojčice' Pokrenuta istraga protiv svećenika s Hvara: poslao pismo obitelji i molio za oprost

Kako se navodi u priopćenju, nakon zaključenja prethodne istrage dokazni je materijal proslijeđen 15. svibnja 2018. Generalnoj kuriji Reda franjevaca konventualaca, a nakon analize dostavljenih materijala i mišljenja Prokuratora Reda, generalni ministar Reda franjevaca konventualaca fra Marco Tasca je, u žurni postupak, proslijedio dokumentaciju Kongregaciji za nauk vjere, nadležnoj za najteža kaznena djela.

"Budući da je 23. svibnja 2018. godine, Generalnom ministru Reda stigla zamolba fra Gracijana Gašperova u kojoj spomenuti, svjestan svojih pogrešaka, kako bi omogućio što prije vršenje pravde prema žrtvama, a zbog dobra Crkve i Reda, moli oprost od obveza koje proizlaze iz svetog reda (usp. kan. 290 § 3), kazneni postupak se ne bi morao održati, budući da bi se osumnjičenome za počinjeno kazneno djelo ovim putem udijelilo ono što zahtijeva najteža kanonska kazna."

O konačnoj odluci Kongregacije za nauk vjere javnost će biti pravodobno obaviještena. "Nakana je ovog priopćenja obavijestiti zainteresiranu javnost, napose žrtve s kojima suosjećamo, da se na spomenutom slučaju radi intenzivno, kako bi se pravda izvršila i vratilo povjerenje", navodi se na kraju priopćenja

Svećenik Završena crkvena istraga Zbog seksualnog zlostavljanja pet mladića fratra će izbaciti iz Crkve Fratar pedofil Pedofilska afera Osumnjičeni fratar iz Splita mogao bi se izvući zbog zastare Svećenik SILVIJE TOMAŠEVIĆ Sazrelo je vrijeme da se osude svećenici pedofili
Renault Zoe
100% čista elektrika
Vidio sam budućnost – tiha je i prokleto zabavna

A1 izdvaja za Vas

  • franciskofranko4:

    Djeca u vrtićima imaju brojeve.Brojeve kao u Auschvichu .Danas u 21.stoljeću. Dječica s brojem.Možda šalju i prugaste piđame?O tome ljudi treba pisati jer to je isto zlo kao i ovoga svečenika.

  • franciskofranko4:

    Svećenik je otišao na lijevo i postao ljevičar.Ne iči lijevo jer ta vrata vode u kanalizaciju pakla.

  • franciskofranko4:

    Svećenik je otišao na lijevo i postao ljevičar.Lijevo je neispravno jer činiti zlo bilo kome se kažnjava strašnom kaznom.