Večernji List - najnovije vijesti iz Hrvatske, svijeta, sporta, showbiza i lifestyle
Naslovnica Vijesti Hrvatska

Frane Lučić uspješno operiran u Zagrebu

18. studenoga 2008. u 19:01 13 prikaza

Frane Lučić, jedini preživjeli u tragediji na Kornatu, danas je uspješno operiran na Klinici za plastično-rekonstruktivnu kirurgiju u zagrebačkom KB-u Dubrava, potvrdio nam je prof. dr. Zdenko Stanec koji je sa suradnicima Franu operirao.

Frani Lučiću operacijom vraćaju prste na šake

– U zahvatu, koji je trajao oko dva i pol sata, pacijentu smo, kako je i bilo planirano, razdvajali prste desne šake, odnosno ono što je od njih ostalo nakon stradavanja. Danas smo razdvojili prostor između palca i kažiprsta te između srednjaka i prstenjaka.

Glavni je cilj da mladom Lučiću, koliko je to god moguće, vratimo funkciju šake, prije svega mogućnost hvata, pa se stoga služimo postupcima tzv. Z plastike kojima možemo dobiti na dužini ‘novih’ prstiju – rekao nam je prof. Stanec.

Plastični kirurzi danas su Frani također uklonili ožiljkasto tkivo u dijelu donje usne i brade. Donja usna mu je zbog toga bila privučena na bradu, što mu je, pak, onemogućavalo normalan izgovor. Na mjestima gdje su uklonjeni ožiljci obavljena je autotransplantacija kože. Frane ostaje u bolnici oko sedam dana, nakon čega mu slijedi rehabilitacija, a za nekoliko mjeseci i nova operacija lijeve šake...
(D. G.)

A SVE LEGALNO....
Izgledaju kao normalan par, ali javnost njihov brak itekako osuđuje: Stric oženio nećakinju, imaju djecu
LAQO osiguranje
Digitalna transformacija
Kako je domaći tim razvio digitalno rješenje koje Hrvatsku svrstava u europski vrh