Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 1
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Mecena

Francuskinja financirala snimanje albuma čakovečkog benda

'VARAZDIN/MEDJIMURJE- 21.01.10., Cakovec, Hrvatska- Cakovecki etno band Komedija u mladoj sceni kluba mladih odrzala promociju svog novog cd-a. Photo: Vjeran Zganec Rogulja/PIXSELL'
'Vjeran Zganec Rogulja/PIXSELL'
09.12.2011.
u 12:26

– Pjesme govore o problemima današnjice, od otuđenosti do loše politike, korupcije i neoliberalnog kapitalizma. Nudimo i rješenja kako u takvoj situaciji promatrati svijet oko sebe – kaže Igor Baksa

ČAKOVEC – Francuskinja, poslovna žena koja ljetuje u Hrvatskoj, zaslužna je za drugi album čakovečkog benda Kom3dija “Ja kažem mir”. Nakon što je dečke prvi put čula kako sviraju na ulici u Splitu, doputovala je na njihove koncerte u Čakovcu i Varaždinu. Toliko su je impresionirali da je odlučila financirati snimanje njihova novog albuma!

– Zove se Valerie i svidjela joj se naša svirka. Poželjela je biti dio cijele ove naše priče – kaže Igor Baksa. On i Miloš Rok, Marinko Marciuš i Neven Kolarić snimili su 13 novih autorskih pjesama “aktualne tematike”. Tri singla već se vrte na radijskim postajama – pjesma o superjunaku koji će spasiti Hrvatsku od ralja kapitalizma nazvana "Super Branimir", veseli ska hit ozbiljne tematike "Kaj te briga" i rock-balada "De je ljubav", kojom su osvojili nagradu za najbolju pjesmu na festivalu MEF u Čakovcu.

– Manje je poznato da je još jedna pjesma s albuma osvojila nagradu, i to u kategoriji u kojoj izvođači međusobno dijele nagradu. Riječ je o skladbi "The Street" odsviranoj na Festivalu prvih skladbi “Lastovo – otok glazbe” – ističe Baksa. Novi album izlazi u izdanju Dallas Recordsa. Promovirat će ga po gradovima diljem Hrvatske, ali i u susjednim zemljama.

– Pjesme govore o problemima današnjice, od otuđenosti do loše politike, korupcije i neoliberalnog kapitalizma. Nudimo i rješenja kako u takvoj situaciji promatrati svijet oko sebe. Treba ga gledati s puno ljubavi – kaže. U pjesme su ubacivali elemente balkanske glazbe, posebno makedonske jer su svirali u toj državi. Album je masteriziran u inozemnom studiju koji radi i za Maroon 5 i Black Eyed Peas. Mladići iz Međimurja vide se za nekoliko godina kao nasljednici bendova poput Gogo bordel, Manu Chao... 

– Nemamo ciljanu publiku. Nešto smo između zabavnjaka i alternative – kažu. Doista, neobično je što ih sluša publika koja voli zabavnu glazbu, ali i pankeri.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije