Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 1
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
kaos

Francuska treći put u mjesec dana blokirana zbog štrajka

nicolas sarkozy
AFP
12.10.2010.
u 09:24

Štrajka se protiv povećanja starosne granice za odlazak u mirovinu. Strahuje se da bi štrajkovi mogli prerasti u nasilje.

Francuski sindikati danas će održati treći opći štrajk u zadnjih mjesec dana protiv namjere predsjednika Nicolasa Sarkozyja da poveća starosne granice za odlazak u mirovinu, navodi BBC.

Novi val štrajkova u Francuskoj bi, kako ocijenjuje londonski The Guardian, mogao prerasti u ozbiljne nerede.

Najava da će se u štrajkove protiv francuskog predsjednika, čija je popularnost na najnižoj razini, uključiti učenici srednjih i viših škola povećava mogućnost reprize svibnja 1968. godine, kada su studentske demonstracije prerasle u nasilje i gotovo srušile vladu, navodi list. 

Sindikati zaposlenih u javnom prijevozu i energetskom sektoru najavili su da će glasovati o mogućnosti stalnog štrajka, tvrdi BBC.

Komentara 16

DU
Deleted user
09:43 12.10.2010.

To je zato što je u Francuskoj sve dobro! Ima i \"naših\" Francuza koji hvalestanje u Francuskoj, neka sad to komentiraju i objasne. Odkuda toliko nezadovoljstvo s obzirom da mi silom želimo u EU! Biti ćemo još veća sirotinja nego sada!

OB
-obrisani-
09:50 12.10.2010.

\"Novi val štrajkova u Francuskoj bi, kako ocijenjuje londonski The Guardian, mogao prerasti u ozbiljne nerede.\" ~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~ Londonski.... The Guardian... svasta

UK
Ugo Kajvez
09:40 12.10.2010.

Bit će kako mi političari velimo vama građanima i nikako drukčije ... !!!!! . U hrvatskoj imamo puno takvog iskustva ......

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije