Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 190
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
REGULACIJA CIJENA

Francuska istražuje nagli skok cijena gela za dezinfekciju ruku i zaštitnih maski

Foto: PIXSELL
1/11
03.03.2020.
u 15:25

Francuski ministar gospodarstva Bruno Le Maire pokrenuo je u utorak istragu o navodnom skoku cijena gela za dezinfekciju ruku, upozorivši da su neprihvatljive špekulacije koje se baziraju na strahu od zaraze koronavirusom.

Le Maire je na Twitteru napisao da je obaviješten da su se cijene gela u nekim trgovinama i na Internetu udvostručile ili čak utrostručile.

Vlasti preporučuju često pranje ruku kao mjeru zaštite od zaraze koja je izbila u Kini krajem prošle godine. U Francuskoj je trenutno koronavirusom zaraženo više od 190 ljudi, od kojih je troje umrlo.

"Neprihvatljiva bi bila čak i naznaka špekulacije koja bi se bazirala na koronavirusu", upozorio je Le Maire.

VIDEO Nove preporuke Stožera za borbu protiv koronavirusa

Dodao je da je ministarstvo pripremilo nacrt uredbe kojom će se regulirati cijene dezinfekcijskih sredstava i zaštitnih maski. Ona će stupiti na snagu ukoliko se praksa lihvarskih cijena raširi, istaknuo je Le Maire.

Talijanske su vlasti već prošlog tjedna pokrenule istragu o 'napuhanim' cijenama zaštitnih maski i dezinficijensa zbog velike potražnje koju je potaknuo veliki broj zaraženih koronavirusom. Trgovci su suočeni i s kaznenim prijavama, između ostalog i zbog neistinitih tvrdnji da njihovi proizvodi štite od virusa.

Neki su prodavali maske po cijeni od čak 5.000 eura po komadu, navela je agencija dpa.

1/14

Tema: koronavirus

Komentara 2

KA
kajinx
20:33 03.03.2020.

Gel se upotrebljava i u drugim prigodama.

JO
josmalopanestalo
20:52 03.03.2020.

a kaj kad dionice naglo skoče a kupljene su jako jeftino, kaj to nije za ćuzu i slično

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije