Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 35
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
buktinja na pagu

FOTO Pogledajte kako izgleda Zrće jutro poslije velikog požara

Posljedice velikog požara koji je noćas opustošio Zrće
Foto: Dino Stanin/PIXSELL
1/9
Autori: Vecernji.hr, Hina
09.08.2022.
u 12:07

Prema policijskoj procjeni, opožareno je pet hektara borove šume, niskog raslinja i travnatog prostora. Uzrok požara utvrđivat će se očevidom na mjestu događaja, a budući da ondje još tinja i prostor se izdimljava, počet će kad požar bude potpuno ugašen.

Požar na Zrću koji je buknuo oko 3 sata pod kontrolom je. Brojni vatrogasci su na požarištu i dežuraju. Evakuirano je nekoliko tisuća posjetitelja tamošnjih klubova. 

Video: Dramatična noć na Zrću: Pogledajte snimke velikog požara

Kako je Hini rekao županijski zapovjednik Zvonimir Lončarić, požar na Zrću u potpunosti je pod kontrolom i to od sedam sati zahvaljujući kanaderu koji je oko šest sati s tri vodene bombe otklonio opasnost daljnjeg širenja vatre.

“U jednom je trenutku, oko 4 sata, vatra bila uz prometnicu Novalja – Kolan te ju je prebacila i proširila se prema naselju, zahvatila je travu prema kućama, ali je nakon samo desetak metara tu i lokalizirana. Izgorjelo je samo stotinjak kvadrata trave”, rekao je Lončarić.

09.08.2022., Novalja - Nocas oko 4 sata buknuo je veliki pozar u neposrednoj blizini plaze Zrce, zbog cega su posjetitelji klubova evakuirani. Ujutro je pozar stavljen pod kontrolu. Photo: Dino Stanin/PIXSELL
Foto: Dino Stanin/PIXSELL

Glasnogovornica Policijske uprave Ličko-senjske županije Maja Brozičević rekla je da su na terenu još uvijek 33 vatrogasca i 14 policijskih službenika koji su radili na sigurnoj evakuaciji ljudi iz klubova s plaže Zrće te potvrdila da je sve prošlo bez ijedne ozlijeđene osobe.

Prema policijskoj procjeni opožareno je pet hektara borove šume, niskog raslinja i travnatog prostora. Uzrok požara utvrđivat će se očevidom na mjestu događaja, a budući da ondje još tinja i prostor se izdimljava, počet će kad požar bude potpuno ugašen.

Ključne riječi

Komentara 2

PO
Poskok
12:47 09.08.2022.

izgleda isto moja ograda kad pustin magarad i koze unutra.🐐🐂

Avatar mrbr
mrbr
12:58 09.08.2022.

Strašno. Suosijećam. Barem kod nas Slavončića (kako nas je nazvao jedan stari gastarbajter Bosanac koji je sa svojim matorim babama i rodbinom ostavljao ručnike i ležaljke da zauzme najbolji dio plaže i ima apartman :) nema požara, barem ne toga.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije