Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 56
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
na popravku

Kanader gasio požar pa uletio u jato galebova: Hitno se morao vratiti u bazu

Gori iznad Orašca, vatrogasci uspjeli obraniti kuće u Ljupču, stigla 4 kanadera
Foto: Grgo Jelavic/PIXSELL
1/4
Autori: Vecernji.hr, Hina
09.08.2022.
u 10:21

Na Zrću je zbog požara evakuirano nekoliko tisuća posjetitelja tamošnjih klubova, ozlijeđenih nema, a požar je pod nadzorom zahvaljujući djelovanju kanadera, rekli su Hini u županijskom Vatrogasnom zapovjedništvu

Borova šuma uz plažu Zrće na Pagu gorjela je od četiri do poslije sedam sati, evakuirano je nekoliko tisuća posjetitelja tamošnjih klubova, ozlijeđenih nema, a požar je pod nadzorom zahvaljujući djelovanju kanadera, rekli su Hini u županijskom Vatrogasnom zapovjedništvu. Kako je Hini rekao županijski zapovjednik Zvonimir Lončarić, požar na Zrću u potpunosti je pod kontrolom i to od sedam sati zahvaljujući kanaderu koji je oko šest sati s tri vodene bombe otklonio opasnost daljnjeg širenja vatre.

“U jednom je trenutku, oko 4 sata, vatra bila uz prometnicu Novalja-Kolan, te ju je prebacila i krenula je prema naselju, zahvatila je travu prema kućama, ali je nakon samo desetak metara tu i lokalizirana. Izgorjelo je samo stotinjak kvadrata trave”, rekao je Lončarić.

Prilikom gašenja požara na Zrću, kako piše Jutarnji list,  jedan kanader uletio je u jato galebova i pritom je oštećen. Odmah se vratio u bazu u Zadar gdje se čeka da iz Velike Gorice dođu mehaničari Zrakoplovno-tehničkog centra da ga dovedu u letno stanje.

Vatrogasne snage nadaju se da bi danas avion mogao biti osposobljen.

 

Ključne riječi

Komentara 4

Avatar Matija Gubec
Matija Gubec
11:50 09.08.2022.

Na zalost to se dešava i to je sastavni dio posla. Ali nije normalno ljudi moji da se jos uvjek remontirani 4 aviona. E moja rvacka

Avatar Asterix
Asterix
11:35 09.08.2022.

Jadni galebovi, ni krivi ni dužni...

Avatar gusjenica
gusjenica
11:06 09.08.2022.

Lučka kapetanija i pomorska policija uopće ne pomažu kanaderima, ili nedovoljno.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije