Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 28
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
PODRUČJE ROVINJA

FOTO Počelo dugo najavljivano rušenje bespravnih objekata u Istri, na popisu 14 objekata

Rovinj: Započeli radovi na uklanjanju nezakonito izgrađenih građevina na području Istre
Foto: Srecko Niketic/PIXSELL
1/5
08.03.2023.
u 10:54

Vlasnica danas srušene kuće tvrdi da je objekt u međuvremenu legaliziran, no glavni državni inspektor Andrija Mikulić sumnja u legalnost tih dokumenata

Na području Rovinja danas je počelo dugo najavljivano rušenje bespravno izgrađenih objekata na području Istre. Državni aparat za prvu rundu rušenja popisao je 14 objekata na tri lokacije, Vodnjan Ližnjan i područje Poreča.

Danas srušena kuća evidentirana je kao bespravno izgrađena prije nekog vremena. Vlasnica kuće dobila je rješenje o tome da će država objekt srušiti ako ga sama ne ukloni, što nije učinila.

Njena odvjetnica koja je bila prisutna rušenju rekla je da je objekt u međuvremenu legaliziran, no glavni državni inspektor Andrija Mikulić kazao je na terenu da ne vjeruje da je to istina s obzirom na to da su već imali slučajeve da su dokazi o ilegalnosti objekata krivotvoreni, te najavio da će dokumente provjeravati neke druge službe.

Glavni državni inspektor najavio je u Poreču i da će idućih dana biti nastavljeno rušenje ilegalno sagrađenih objekata, a da su inspektori od početka godine na području Istre zatvorili 100 ilegalnih gradilišta.

Rovinj: Započeli radovi na uklanjanju nezakonito izgrađenih građevina na području Istre
1/20
Ključne riječi

Komentara 5

KI
kiselovrhnje
11:18 08.03.2023.

"Vlasnica danas srušene kuće tvrdi da je objekt u međuvremenu legaliziran" Ovu praksu treba ukinuti, upravo ona je razlog vecine bespravnih gradnji. Jer takve ljude ne zanima legalan proces, oni ce krenuti u izgradnju i tek ako ih se ulovi onda ce to kao ici legalizirati jer naravno bas ste ih uhvatili kada su krenuli predati papire. I kako je uopce moguce legalizirati nesto sto nije proslo nikakve provjere i za sto se ne moze utvrditi kako je gradeno i sa kakvim materijalima? Ukinite naknadnu legalizaciju.

AD
adrad
13:52 08.03.2023.

Opet udaraju po sirotinji. Ili su našli neku šupu pa da nam prodaju kao oni nešto rade, Pa ovaj bager je veći od kuće koju ruši.

Avatar Hazl113
Hazl113
11:11 08.03.2023.

Baš me zanima gdje će stat. Takvih kuća ilegalnih kuća ima koliko hoćeš na samo u Istri, nego posvuda. Ne znam zašto kontejner ne spada pod stambeni objekt, kada ima prozore i prilagođen je sa boravak. Nećete vjerovat, ali ima onih koji takve kontrejnere unajmljuju za 30€ po danu. Većina ima vodu, pa se pitam kako i na koji način su došli do nje.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije