Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 126
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
VELIKI PROJEKT

VIDEO Krenuo proces rekonstrukcije: Počelo rušenje jednog od simbola grada Splita

Split: Započelo je rušenje hotela Marjan
Foto: Milan Sabic/PIXSELL
1/4
06.03.2023.
u 18:24

Po završetku projekta 2025., splitski hotel Marjan imat će 285 soba i standard 5 zvjezdica

Prije nešto više od dva tjedna u Galeriji Meštrović, Tomislav Popović, predsjednik Uprave Maistre, Silvije Novak i Zorislav Petrić iz arhitektonskog Studija 3LHD te Armando Vičić, predsjednik Uprave Adrisove tvrtke - Abilije predstavili su projekt rekonstrukcije splitskog hotela Marjan; turističkog objekta koji je 60-ih godina sagrađen na zapadnoj obali u Splitu. Marjan je posljednjih 10 godina zatvoren, a obnova koju je započeo tadašnji vlasnik Željko Kerum nikada nije završena.

Novi investitori u Marjan će uložiti više od 100 milijuna eura, što će ga učiniti jednim od najvećih pojedinačnih ulaganja u hrvatski turizam. Planira se demontaža i uklanjanje većeg dijela postojećeg objekta, a radovi na ovoj prvoj fazi projekta sada su i službeno započeli. Obnova hotela trebala bi biti dovršena 2025. godine, a radovi će biti obustavljeni za vrijeme turističke sezone, pisali smo ranije na Večernjem listu.

Split: Započelo je rušenje hotela Marjan
1/8

Za projekt arhitekture hotela Marjan zadužen je Studio 3LHD iz Zagreba, a interijera hotela Lissoni Architettura iz Milana, s kojima je Adris realizirao i gradnju Grand Park hotela u Rovinju.

Split: Započelo je rušenje hotela Marjan
1/16

Po završetku obnove, hotel Marjan imat će 5 zvjezdica. Na ukupno 15 etaža raspolagat će s 285 soba i jednako toliko parkirnih mjesta. Podrum, prizemlje, dva kata i krovna etaža činit će bazu hotela, a vertikala tornja zadržat će postojeću visinu, ali će imati jednu etažu manje. Javni prostori nizat će se od prizemlja do krovne etaže nižeg dijela građevine.

Komentara 3

ZI
zinegoid
19:47 06.03.2023.

otel se privremeno zvao krkan....

KO
koraknaprijed
19:12 06.03.2023.

Bravo za Hrvatsku I Split.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije