Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 48
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
simbol ruske okupacije

FOTO Objavljene satelitske snimke oštećenja mosta na Krimu nakon eksplozije

Satelistke snimke mosta
Foto: Reuters/PIXSELL
1/6
Autori: Vecernji.hr, Hina
09.10.2022.
u 09:57

Fotografije tvrtke Maxar Technologies prikazuju uništeni dio ceste preko tjesnaca između Crnog i Azovskog mora i željezničke vagone u plamenu.

Nove satelitske snimke pokazuju razmjere oštećenja na Kerčkom mostu, strateški važnom cestovnom i željezničkom objektu koji povezuje Krimski poluotok s Rusijom. Eksplozija je odjeknula u subotu, a prilikom toga poginule su tri osobe. Ruski predsjednik Vladimir Putin u subotu je naredio obavještajnoj službi FSB jačanje sigurnosti mosta koji Rusiju povezuje s Krimom. 

Fotografije tvrtke Maxar Technologies prikazuju uništeni dio ceste preko tjesnaca između Crnog i Azovskog mora i željezničke vagone u plamenu. 

Foto: Reuters/PIXSELL

Podsjetimo, na mostu koji spaja Krim s Rusijom u subotu rano ujutro čula se snažna eksplozija. Točan uzrok eksplozije i dalje je nepoznat. Rusija je tvrdila da je na mostu eksplodirao kamion, ali nikome nije pripisana nikakva odgovornost za događaj.

Rusija je zauzela Krim 2014. godine, a 19 kilometara dug most, koji poluotok povezuje s cestovnom i željezničkom mrežom Rusije, otvorio je uz veliko slavlje ruski predsjednik Vladimir Putin četiri godine kasnije, vozeći kamion. Kerčki most predstavlja važnu opskrbnu rutu za ruske snage koje su preuzele kontrolu nad većinom pokrajine Herson na jugu Ukrajine.

 

Ključne riječi

Komentara 6

AN
antepravda
10:19 09.10.2022.

Gazite smrdljivu i agresivnu Rusku stoku.

Avatar Kukulkan
Kukulkan
12:57 09.10.2022.

Legitimna meta, preko tog mosta ne idu djeca u skolu vec oruzje i ostala oprema iz dana u dan za agresiju Ukrajine

Avatar Behemot
Behemot
11:47 09.10.2022.

Britanija otvoreno potiče terorizam: sabotaža plinovoda, atentat na Dugina, kamion-bomba. I udružili su se sa Amerikancima koji žele zadržati dominaciju u svijetu a prvi korak je financijski izlešinariti EU. Sve u svemu biti će dobro, novi svjetski poredak ali ne po sotonističkim željama Londona.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije