Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 175
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
poruka za haag

FOTO Iz Knina čestitali Gotovini: Sritan ti rođendan generale!

ante gotovina, rođendan,knin (1)
Foto: Hrvoje Jelavić/PIXSELL
1/16
12.10.2012.
u 21:39

Mi večeras ne slavimo, mi želimo probuditi spavače! A njih je puno – rekla je Ivana Haberle, predsjednica udruge Žene u Domovinskom ratu

– Malo nas je ovdje, ali nadam se da ovo nije sve što je ostalo. Odreći se generala Ante Gotovine ravno je odricanju od Hrvatske! Mi večeras ne slavimo, mi želimo probuditi spavače! A njih je puno – rekla je Ivana Haberle, predsjednica udruge Žene u Domovinskom ratu, koja je s članovima udruga veterana Vojne policije Zadar i PSG SOD „Damir Tomljanović Gavran" u zadarskom Kazalištu lutaka organizirala kulturnu večer posvećenu 57. rođendanu generala Gotovine.

Među stotinjak prijatelja, suboraca i štovatelja generala Gotovine bio je i njegov kum Željko Dilber, predsjednik HDZ-ova odbora za branitelje, koji je rekao kako general ne slavi rođendan jer ne voli takve proslave, ali se zahvaljuje svima u Hrvatskoj koji ga se sjećaju i obilježavaju.

– Koliko znam, general će večeras gledati utakmicu Hrvatska – Makedonija, dodao je.

U sklopu programa stihove posvećene generalu Anti Gotovini pročitali pukovnik Hrvatske vojske Ivica Matešić Jeremija iz Zadra, Ante Nadomir Tadić Šutra iz Knina, Anka Birkić iz Murvice, Silvija Vrljičak Budan iz Paga, Ive Peroš iz Zatona i Anka Maksan iz Pakoštana, a Ivica Sikirić Ićo s klapom "Donat" zapjevao je generalovu najdražu pjesmu "Croatio, iz duše te ljubim".

>>Dilber: General Ante Gotovina nikada nije dobivao džeparac

Gotovinin rođendan obilježen je, u organizaciji Braniteljskog portala, uz bakljadu i na središnjem gradskom trgu ispred spomenika hrvatske pobjede Oluja '95. 

Poznati hrvatski barmen Jure Vojković iz Splita u čast Gotovininog rođendana napravio je svojevrsno umjetničko djelo tako što je na lubenicama izrezbario i portret Ante Gotovine. Video koji je objavio Braniteljski portal možete pogledati u nastavku.

Komentara 32

CH
chemica
22:05 12.10.2012.

I sedamdeseti rođendan će ovako da mu proslave. Oni proždiru odojke i oblokavaju se, a on trune u zatvoru zbog njihovih zločina.

Avatar maraaa
maraaa
22:13 12.10.2012.

Generale,sretan ti rođendan , još ih puno doživio u zdravlju i na slobodi.

SL
slavicabosnjak317
22:13 12.10.2012.

Generale! i ja se pridružujem čestitki! nadam se da sljedeći rođendan slaviš u Hrvatskoj!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije