Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 176
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
želi popis dezertera

Dilber: General Ante Gotovina nikada nije dobivao džeparac

željko dilber
Anto Magzan/PIXSELL
11.10.2012.
u 17:18

Državne institucije moraju utvrditi postoje li lažni branitelji. Neka se s registrom branitelja objave i popisi dezertera i pobunjenika, poručio je Dilber

Objava registra branitelja, koju najavljuje ministar Fred Matić, nema smisla ako on neće otkriti postoje li lažni branitelji. To smatra Željko Dilber, predsjednik HDZ-ova odbora za branitelje, koji misli da je cilj objave popisa samo da se branitelji još jednom bave sami sobom.

Objaviti popis dezertera

– Institucije hrvatske države moraju utvrditi postoje li lažni branitelji. Ako postoje, onda bi trebale objaviti njihov popis i lažne branitelje kazneno goniti. Braniteljima bi bio pravi božićni dar da se objavi popis dezertera, ali i svih pobunjenika koji su, istina, abolirani. Ali bilo bi dobro da znamo s kim sjedimo, iako neki od njih obnašaju važne političke funkcije u državi – kaže Željko Dilber.

Gotovinin suborac i veliki prijatelj demantirao je i informaciju da pritvoreni general dobiva od Vlade mjesečni džeparac od 500 eura.

– General Ante Gotovina i njegova obitelj nikada od hrvatske države nisu dobivali nikakav džeparac. Četiri člana njegove obitelji imaju pravo sedam dana mjesečno doći njemu u posjet. Država im pokriva trošak putovanja i smještaj. To je sve. Još jednom ponavljam, nikakav džeparac nije isplaćen generalu Gotovini – bio je rezolutan Željko Dilber.

Generalov rođendan

Na sutrašnji dan prije 57 godina rođen je general Ante Gotovina. Iz mnogih dijelova Hrvatske stižu najave kako će, posebice po Dalmaciji, brojni branitelji i poštovatelji hrvatskog generala vatrometom i nekim drugim manifestacijama obilježiti njegov rođendan. Poslije presice u neformalnom razgovoru Željko Dilber nam je rekao kako se i jučer čuo s generalom. Njegov stav oko tih proslava i korištenja njegova imena u političke svrhe je jasan – on je protiv toga.

>>Gotovini i Markaču Vlada ukida 500 eura džeparca

Komentara 57

Avatar The-North-Korean-Times
The-North-Korean-Times
17:53 11.10.2012.

Ako Dilber sam ne kaže tko su dezerteri, Matić to sigurno neće objaviti. Mislim, kakva korist od ovog svega dok se ne kaže tko je sve zahvaljujući vezama oslobođen vojske, tko je dezertirao, tko je mobiliziran ... Dakle, objava Registratra branitelja je nešto slično objavi Registra poreznih dužnika, dimna zavjesa za nešto što nas čeka oko Božića.

OB
-obrisani-
18:02 11.10.2012.

Postovani! Državne institucije moraju utvrditi postoje li lažni branitelji. Neka se s registrom branitelja objave i popisi dezertera i pobunjenika, poručio je Dilber * POTPISUJEM! Lijep pozdrav!

MI
misoana
17:39 11.10.2012.

Trebalo bi odmah paralelno sa objavom registra branitelja objaviti i registar dezertera. To bi više koristilo braniteljima nego lažni branitelji i ako je i to vrlo važno. Ovakvu odluku ministra treba pozdraviti, ali da to bude u kompletu, a ne da buduće vlade moraju ispravljati pogreške i nedostatke ove vlade.Znači bez objave dezertera registar nije kompletan, jer( pojedini dezerteri) uživaju veće privilegije od istinitih branitelja pa čak i invalida dom. rata

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije