Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 166
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
NEPRAVOMOĆNA PRESUDA

FOTO Dileru (56) iz Petrinje 4 i pol godine zatvora: Policija razbila njegov plastenik s marihuanom

Foto: Policijska uprava sisačko-moslavačka
1/6
22.01.2024.
u 16:04

osuđenog 56-godišnjaka je policija 1. studenog prošle godine pronašla veću količinu marihuane

Općinsko državno odvjetništvo u Sisku objavilo je kako je zaprimilo presudu, na temelju sporazuma stranaka, kojom je hrvatski državljanin (1967.) iz Petrinje osuđen na 4 i pol godine zatvora zbog neovlaštene proizvodnje i prometa drogama.
 
„Optuženi 56-godišnjak nepravomoćno je osuđen da je od 1. travnja do 1. studenog 2023., na području Sisačko-moslavačke županije, protivno odredbama Zakona o suzbijanju zlouporabe droga te u cilju pribavljanja protupravne imovinske koristi, uzgajao indijsku konoplju tipa marihuana u svrhu daljnje preprodaje droge marihuane na ilegalnom narko tržištu.“ – objavilo je odvjetništvo na svojim internetskim stranicama. Kod osuđenog 56-godišnjaka je policija 1. studenog prošle godine pronašla veću količinu marihuane.

Policija je tada objavila kako  je 1. studenog, temeljem naloga Županijskog suda, na petrinjskom području, obavljena je pretraga objekata koje osumnjičeni koristi te je pronađeno i oduzeto sljedeće: 60 stabljika indijske konoplje zasađene u dvorištu i u plasteniku koji se nalazi u dvorištu, 30,7 kilograma droge tipa konoplja - cvjetni vrhovi, lišće i grančice te je još  277 grana i stabljika indijske konoplje pronađeno na sušenju u prizemlju i katu gospodarskog objekta.

Uz sve to pronađena je i oprema korištena u gospodarskom objektu (improvizirani laboratorij) namijenjena za ilegalnu proizvodnju droge tipa konoplja: termoizolirani boxovi, neonske lampe, električni grijači vode za pelcere, agregat za proizvodnju električne energije, električni čistači za odvajanje cvjetova od stabljika, cijev s elektromotorom i ventilatorom, razni preparati za dohranu biljki, mjerači vlage i termometar.

POVEZANI ČLANCI:

>> VIDEO Tijekom večeri u Dalmatinskoj zagori počeo je padati gusti snijeg

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije