Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 32
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
radoznalo razgledavali knjige

FOTO Andrej Plenković na Interliber poveo je sina i kćer: 'Ja uglavnom čitam priče djeci'

Plenković i djeca
Foto: Zeljko Hladika/PIXSELL
1/5
11.11.2022.
u 22:44

Ja uglavnom čitam priče djeci, nastojim svaku večer doći do 20, 20,15 i onda svaku večer nešto otkrivamo, rekao je Plenković u izjavi novinarima.

Predsjednik Vlade Andrej Plenković obišao je danas na Zagrebačkom velesajmu 44. međunarodni sajam knjige - Interliber. Premijer je na Interliber poveo i svoje dvoje djece, sina Maria, i kći Milu. Mališani su u pratnji oca radoznalo razgledavali knjige.

"Ja uglavnom čitam priče djeci, nastojim svaku večer doći do 20, 20,15 i onda svaku večer nešto otkrivamo", rekao je Plenković u izjavi novinarima.

Premijer Plenković i supruga Ana u braku su od 2014. godine i te iste godine rodio im se sin Mario, dok je kći Mila rođena 2017. godine kada je premijer obilježio prvu godinu na čelu Vlade. Krajem ožujka 2022. premijer Andrej Plenković je treći put postao otac. Njegova supruga Ana Maslać Plenković (42) u zagrebačkoj Petrovoj bolnici na svijet je donijela dječaka Ivana. 

Premijer je suprugu, koja je devet i pol godina mlađa od njega, upoznao u Saboru, gdje je Ana bila zaposlena kao šefica Službe za pravne i ljudske poslove, a premijer je tada bio zastupnik HDZ-a. Svoju djecu ne pokazuje često u javnosti, ali u nekoliko je navrata to premijer učinio pa je tako s djecom pozirao prije dvije godine u povodu Svjetskog dana knjige i objavio je fotografiju na kojoj Mariju i Mili čita knjigu te je napisao: "Čitamo od malena. Noć knjige, Svjetski dan knjige, s knjigom nisi izoliran."


 
Ključne riječi

Komentara 13

DU
Deleted user
22:52 11.11.2022.

Za pohvalu. Bravo!

LJ
ljudemisi
22:52 11.11.2022.

U svakom svom činu Plenković dokazuje svoju veličinu normalnog čovjeka, čita svojoj djeci priče i odgaja ih u normalne ljude za razliku od nekih slučajnih nasilnika

KS
Ksantipa
09:30 13.11.2022.

Jako lijepo i poučno. Djeca i knjige, od ranog djetinjstva su krasna budućnost.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije