Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 9
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
sreća u obitelji

Premijer Andrej Plenković jučer je dobio treće dijete, a u samozatajnu suprugu Anu zaljubio se u Saboru

Zagreb: Premijer Andrej Plenković dočekao predsjednika Državnog vijeća Kine Lija Keqianga
Foto: Igor Kralj/PIXSELL
1/6
31.03.2022.
u 10:19

Da će obitelj premijera Plenkovića postati bogatija za još jednog člana, otkriveno je u veljači ove godine kada je njegova Ana već bila u drugom tromjesečju trudnoće. Sretnu vijest supružnici su dugo uspjeli sakriti od medija jer se obitelj premijera inače rijetko pojavljuje u javnosti.

Premijer Andrej Plenković (51) sinoć je treći put postao otac. Njegova supruga Ana Maslać Plenković (42) u zagrebačkoj Petrovoj bolnici na svijet je donijela dječaka. Najnovijem članu obitelji ponosni roditelji nadjenuli su ime Ivan, a porod je protekao u najboljem redu.

– Ponosni roditelji Ana i Andrej, kao i Mila i Mario, presretni su zbog prinove u obitelji – kazao je za Večernji list glasnogovornik Vlade Marko Milić. Da će obitelj premijera Plenkovića postati bogatija za još jednog člana, otkriveno je u veljači ove godine kada je njegova Ana već bila u drugom tromjesečju trudnoće. Sretnu vijest supružnici su dugo uspjeli sakriti od medija jer se obitelj premijera rijetko pojavljuje u javnosti.

Premijer Plenković i supruga Ana u braku su od 2014. godine i te iste godine rodio im se sin Mario, dok je kći Mila rođena 2017. godine kada je premijer obilježio prvu godinu na čelu Vlade. Premijer je suprugu, koja je devet i pol godina mlađa od njega, upoznao u Saboru, gdje je Ana bila zaposlena kao šefica Službe za pravne i ljudske poslove, a premijer je tada bio zastupnik HDZ-a. Svoju djecu ne pokazuje često u javnosti, ali u nekoliko je navrata to premijer učinio pa je tako s djecom pozirao prije dvije godine u povodu Svjetskog dana knjige i objavio je fotografiju na kojoj Mariju i Mili čita knjigu te je napisao: "Čitamo od malena. Noć knjige, Svjetski dan knjige, s knjigom nisi izoliran."

Foto: Facebook Leo Nicolier

Maslać-Plenković, koja je po struci pravnica, može se pohvaliti incognito statusom koji je zauzela još za vrijeme prijevremenih parlamentarnih izbora 2016. godine, gdje se tijekom kampanje HDZ-a uopće nije pojavljivala, a odvajanje privatnog od poslovnog dijela par Maslać – Plenković oduvijek vješto provodi.

Rodom iz Dubrovnika i hercegovačkih korijena, Ana je devet godina starijeg supruga Andreja osvojila na radnom mjestu u Saboru 2007. godine. Za Anu njezini prijatelji kažu da je praktična vjernica, iznimno vezana za Crkvu i tradicionalne običaje. Samozatajna, ali karakterno ispravna, pa je tako u Saboru slovila za kvalitetan kadar. Sudbonosno ''da'' našem premijeru izrekla je u listopadu 2014. godine u rodnom gradu, a na ceremoniji su bili prisutni samo kumovi. Dva mjeseca poslije vjenčanja, na Anin 35. rođendan, 19. prosinca paru se rodio sinčić Mario koji je dobio ime po Plenkovićevu ocu, profesoru komunikologije. U veljači 2017. godine rodila mu se sestrica Mila u Petrovoj bolnici, a time je Andrej Plenković postao prvi hrvatski premijer koji je tijekom mandata postao otac.

Za vrijeme njegova angažmana u Europskom parlamentu živjeli su na dvije adrese jer je Plenković od ponedjeljka do četvrtka bio u Bruxellesu, a za vikend dolazio u Zagreb. Iako se vješto skriva od očiju javnosti, kada se lijepa Dubrovkinja negdje pojavi, mnogi se dive njezinu istančanom odjevnom ukusu. Odmjeren stil koji se uvijek podudara s prilikom i ulogom koja joj je namijenjena kao supruzi Andreja Plenkovića, premijerova supruga vrlo dobro i savjesno bira. Tako je prilikom posjeta kineskog premijera Lia Keqianga, koji je sa suprugom Cheng Hong došao u službeni posjet Hrvatskoj prije tri godine, Ana Maslać Plenković ponovno odabrala dizajn hrvatskih kreatora iz modne kuće Nebo.

Foto: Igor Kralj/PIXSELL

VIDEO Mia Dimšić i Damir Bačić govore o Dori i optužbama kako je pjesma Guilty Pleasure – plagijat

Komentara 1

IK
ikbmibm
19:54 31.03.2022.

Česitamo obiteji Plenković ! GBY.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije