Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 181
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
SNIZILI GA ZA 6 OCJENA

Fitch ruski kreditni rejting stavio u 'smeće': Bankrot je neizbježan

FILE PHOTO: Russian President Putin chairs a meeting with members of the Security Council outside Moscow
Foto: SPUTNIK/REUTERS
1/2
09.03.2022.
u 07:34

Bankrot je neizbježan, dodaje Fitch, jer su sankcije i trgovinska ograničenja potkopali njezinu spremnost da otplaćuje dug

Agencija Fitch snizila je ruski kreditni rejting za šest stupnjeva, odnosno s ocjene B na C i tako ga je stavila u status ''smeća'', javlja Reuters

Bankrot je neizbježan, dodaju, jer su sankcije i trgovinska ograničenja potkopali njezinu spremnost da otplaćuje dug. 

Fitch je ukazao na predsjedničku uredbu koja bi mogla prisiliti na denominaciju plaćanja državnog duga u stranoj valuti u domaću valutu za vjerovnike u određenim zemljama.

"Pojačavanje sankcija i prijedlozi koji bi mogli ograničiti trgovinu energijom povećavaju vjerojatnost političkog odgovora Rusije koji uključuje barem selektivno neplaćanje njezinih obveza državnog duga", stoji u priopćenju agencije za ocjenjivanje.

VIDEO Tko je zapravo Vladimir Putin? Hrvatski psiholog napravio njegov detaljni profil

Ključne riječi

Komentara 31

Avatar petrolio
petrolio
07:54 09.03.2022.

sankcije dolaze na naplatu...svaki dan rata ruse košta preko 10 milijardi dolara pa računajte koliko im vrijede te zlatne pričuve od 120 milijardi dolara! bankrot rusije je pred vratima, još cca. 2 mjeseca 👍

Avatar gremo20
gremo20
07:58 09.03.2022.

u uvjetima ogromnih ratnih troškova te pričuve su ništa. da sad odmah zaustave ratna djelovanja i povuku vojsku pokrili bi enormne troškove na mjesec dana. bankrot rusije, bijeda i neimaština kucaju na vrata države povampirenog patuljka!

BU
Buterbur
08:13 09.03.2022.

Opet financijski stručnjaci iz smederevskog sandžaka dolaze ovamo da nam "objasne" stvari.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije