Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 2
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Nisu predali rad

Filozofski fakultet ima više doktora znanosti nego doktorskih radova

\'unutrasnja....zagreb.....23.04.2009.  Sveuciliste, pravni fakultet - Rektor  Aleksa Bjelis, Radovan Fuks, ministar Dragan Primorac, press konferencija za novinare     Photo: Marko Lukunic/Vecernji l
Arhiva VL
06.01.2011.
u 22:32

Neobična je praksa uočena i sada se ispravlja, a rektor je detaljnu evidenciju zatražio i od svih ostalih fakulteta

Filozofski fakultet u Zagrebu ima više doktora znanosti nego doktorskih radova. Do te čudne situacije došlo je zbog dugogodišnje prakse fakulteta da svojim kandidatima na doktorskim studijima izdaje potvrdu da su doktorirali prije nego što im oni predaju konačnu verziju svog doktorskog rada.

– Imamo kompletnu evidenciju, znamo tko su doktori koji svoje radove nisu predali i to sada rješavamo. To je loša praksa koju više nećemo tolerirati – kaže dekan Filozofskog fakulteta Damir Boras.

Sa situacijom na fakultetu upoznat je i rektor Sveučilišta Aleksa Bjeliš koji je od svih fakulteta zatražio da provjere svoje evidencije te da mu što prije dostave podatke.

– Problem je uočen i sada ga sređujemo. Sve smo upozorili da vode računa o evidenciji – poručio je rektor Bjeliš.

Komentara 39

TR
trckaralo
09:48 07.01.2011.

Teže je završiti srednju frizersku školu od filozofskog fakulteta.

ZZ
Zvir Zvirek
10:52 07.01.2011.

od gda su Štokavci prevzeli akademski sustav, uveli su balkanske kriterije a navučni več ne vrede..jako hudo to kaj zdelavaju z akademije.

GR
Gradinar
13:23 07.01.2011.

A kakva je stvarna znanstvena korist od velike većine tih doktorskih radova? Jel nekome na sveučilištu to pada na pamet? Na isto se svodi, samo što je forma različita, imao netko rad koji ništa znanstveno novo ne donosi ili ga uopće ne imao.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije