Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 4
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
zapošljavanja u Hrvatskim šumama

Filipović o aferi SMS: Nema tu nikakve tajne. Spreman sam na razgovor s institucijama

Zagreb: Davor Filipović obratio se medijima nakon sjednice Vlade
Foto: Davorin Visnjic/PIXSELL/Privatna arhiva
1/2
01.02.2023.
u 20:39

Ministar Davor Filipović rekao je da svaki hrvatski građanin ima dužnost odazvati se institucijama hrvatske države, pa će to učiniti i on, ako ga netko pozove

Ministar gospodarstva i održivog razvoja Davor Filipović gostovao je u središnjem Dnevniku HTV-a gdje je govorio o INA-i ali i o aferi SMS oko zapošljavanja u Hrvatskim šumama

kako će Republika Hrvatska platiti MOL-u sve ono što je utvrđeno pravorijekom iz međunarodne arbitraže. To se danas i analiziralo na Savjetu za INA-u. Dodao je kako pravomoćna presuda koja se odnosi na Sanadera i Hernadija nema pravne učinke na ugovor, koji je potpisan s MOL-om. Vlada je dobila materijale od pravnih stručnjaka u kojima stoji da se Hrvatska još 2003. godine odrekla mogućnosti da hrvatski sudovi odlučuju o ništavosti ugovora, već to moraju raditi međunarodni sudovi.

Ministar Filipović istaknuo je kako će Hrvatska 235 milijuna dolara MOL-u isplatiti u narednom razdoblju, a novac je već osiguran u hrvatskom proračunu. - To je bilo osigurano već u rebalansu proračuna - naglasio je. Ministar je kazao kako se danas i razgovaralo da će Vlada nastaviti raditi na promijeni modela korporativnog upravljanja u INA-i. Rekao je kako se kontinuirano vode ti razgovori, te da je sadašnji model neprihvatljiv Hrvatskoj, a toga je svjesna i mađarska strana. Dodao je kako će Vlada u narednom razdoblju napraviti sve da hrvatski interesi, odnosno interesi hrvatskih građana budu adekvatno zastupljeni u INA-i. Poručio kako su sve opcije na stolu, pa čak i ona da se otkupi mađarski udio.

Ministar je komentirao i aferu SMS oko zapošljavanja u Hrvatskim šumama. Naglasio je da su svi mogli vidjeti te poruke, te da je jasno kako je on samo pitao za informaciju u vrijeme COVID-a.

- Nema tu nikakve tajne - poručio je. Rekao je da svaki hrvatski građanin ima dužnost odazvati se institucijama hrvatske države, pa će to učiniti i on, ako ga netko pozove. - Spreman sam na razgovor uvijek s institucijama hrvatske države -  kazao je. 

Komentara 2

Avatar lajavopseto
lajavopseto
15:50 02.02.2023.

Za institucije spreman🤣😀😆

MA
mate30
23:01 01.02.2023.

INA je bila i ostala utočište udbinih kadrova.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije