Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 1
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
zapošljavanje u Hrvatskim šumama

Niko Dujmović: Nisam zaposlen mimo zakona i na temelju nečijeg zahtjeva

Zagreb: Policijska pretraga zgrade Hrvatskih šuma
Foto: Marko Prpic/PIXSELL
1/3
01.02.2023.
u 19:26

"Marka Milića poznajem dobro i informirao sam ga o tome da radim u HŠ, no ne vidim kako je on utjecao na moj profesionalni put u HŠ, koji se odvijao po pravilima HŠ", tvrdi Niko Dujmović

Niko Dujmović, koji se spominje u aferi vezanoj uz SMS poruke oko zapošljavanja u Hrvatskim šumama, poručio je u srijedu kako nije zaposlen mimo zakona i na temelju nečijeg zahtjeva te kako se njegov obrazovni, karijerni i profesionalni put odvija bez političkog i stranačkog utjecaja. "Radi se o neistinama o mom radnom statusu u Hrvatskim šumama, a koje ujedno dezavuiraju moju struku kao i kvalifikacije i obrazovanje koje sam stekao", poručio je Dujmović na Facebooku. Tvrdi kako "poruke koje proteklih dana 'kruže' u medijima između Marka Milića (glasnogovornika Vlade) i tadašnjeg predsjednika Uprave Hrvatskih šuma Krunoslava Jakupčića" nije vidio do dana kada su objavljene.

"Nisam za njih znao niti me je netko o istima informirao", poručio je Dujmović dodajući da one nisu utjecale na njegov radni put te navodi svoju 'kronologiju događaja'.

"Agronomski fakultet u Zagrebu upisao sam 2012., preddiplomski smjer Hortikultura. Diplomski smjer voćarstvo upisujem 2015. kojeg završavam u rujnu 2017. Tražeći otvorene natječaje... prijavio sam se i na natječaj za radno mjesto u Hrvatskim šumama u srpnju 2018. te prošao testiranja i svu proceduru sukladno zakonu", navodi Dujmović. 

Pripravnički staž za VSS u trajanju od 12 mjeseci obranio je, pojašnjava, 10. rujna 2019. Odradio ga je, kaže, uz "pohvale komisije i nadređenih" koji su mu, na njegov upit o daljnjem radnom statusu, rekli da će "nastaviti sa svojim radom kod isteka pripravničkog staža" što mu je potom i službeno potvrđeno.

Pojašnjava kako radi na radnom mjestu u R.J Rasadnici Zagreb, UŠP Zagreb, uz nepromijenjene, jednake radne uvjete i status cijelo vrijeme. Ugovor na neodređeno dobio je, kaže, u srpnju 2021. godine.

Dujmović ističe kako nije član niti jedne stranke. "Marka Milića poznajem dobro i informirao sam ga o tome da radim u HŠ, no ne vidim kako je on utjecao na moj profesionalni put u HŠ, koji se odvijao po pravilima HŠ", tvrdi Dujmović.

Komentara 13

KO
kompakt
20:42 01.02.2023.

Nisam zaposlen mimo zakona već po partijskoj liniju uz pomoć Yutela i malog marinka.Sve po zakonu partije.AP

CA
cavecanem
19:57 01.02.2023.

Zaposlio ga Milić Vukašinović

Avatar Briselska junačina
Briselska junačina
19:55 01.02.2023.

Jel se ko sjeća što je bilo s onim hadezeovcem kojeg je hadezeovac Luka Bebić po vezi zaposlio u Hrvatskim željeznicama, pa je hadezeovac namazao neko klizavo sredstvo po tračnicama nakon čega je naišao vlak, iskočio iz tračnica i poginula je hrpa ljudi? U Rudinama u Dalmaciji prije par godina.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije