Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 86
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
TRAGEDIJA U BIH

Filip ispraćen na posljednji počinak, i dalje se traga za nestalim Markom

Stolac prometna nesreća
Foto: Federalna uprave civilne zaštite
1/10
16.02.2024.
u 11:44

Stolac se jučer oprostio od Filipa Stankovića, stradalog u tragičnoj prometnoj nesreći u tom gradu

Obitelj, rodbina, prijatelji te brojni sugrađani jučer su na groblju Todoruše u Crnićima na posljednji počinak ispratili 19-godišnjeg Filipa Stankovića, jednog od dvojice mladića stradalih u tragičnoj prometnoj nesreći koja se dogodila u noći s nedjelje na ponedjeljak u Stocu. Srednja škola Stolac na svojim je stranicama objavila emotivno pismo kojim se kolege, prijatelji i profesori opraštaju od Filipa Stankovića, maturanta i učenika IV. razreda te škole.

Pretraga korita rijeke

"Otvorilo se nebo i zatresla se zemlja. Bregava je zahučala jače nego ikad. Gradom odjekuje tišina. Tišina koja je glasnija od bilo koje riječi. Dva prijatelja otišla su na svoje posljednje putovanje. Dva ovozemaljska života zauvijek su ugasila svoj plamen", naveli su iz Srednje strukovne škole uz pismo kojim su se oprostili od svog učenika. I dok su Filipa ispraćali na vječni počinak, timovi FUCZ-a na rijeci Bregavi kod Stoca i dalje su tragali za drugim nestalim mladićem, dvadesetogodišnjim Markom Vukićem koji se kobne noći nalazio u automobilu kojim su sletjeli u nabujalu rijeku.

GALERIJA Stolac: Iz rijeke Bregave izvučen automobil u kojem je bilo tijelo mladića, za drugim se još traga

Stolac prometna nesreća
1/8

– Timovi Federalne uprave civilne zaštite (FUCZ), sastavljeni od pripadnika federalnih specijaliziranih jedinica za spašavanje na vodi i pod vodom, i dron tima s bespilotnim letjelicama i dalje nastavljaju pretragu korita rijeke Bregave kako bi pronašli drugog nestalog mladića za kojeg se pretpostavlja da se utopio nakon što je vozilo u kojem se nalazio s još jednim mladićem u noći s nedjelje na ponedjeljak sletjelo u rijeku Bregavu kod Stoca. Tijelo jednog od stradalih mladića ronioci su pronašli u utorak u vozilu koje je izvučeno iz rijeke Bregave, dok za drugim mladićem i dalje tragaju spasioci, pripadnici civilne zaštite i policije, vatrogasci i volonteri – naveli su jučer iz Federalne uprave civilne zaštite.

Jučerašnja potraga, u skladu s operativnim planom, odvijala se u tri zone. Jedan tim s pripadnicima federalne specijalizirane jedinice za spašavanje na vodi iz FUCZ-a s raft čamcima pretraživao je korito rijeke od šljunčare nizvodno prema Čapljini, dok je drugi pružao podršku službama civilne zaštite Stolac koje su teškim strojevima izvlačile iz vode debla koja su prepreka da se pretraži rijeka i na tim lokacijama.

VEZANI ČLANCI:

– Većinu stabala koja se nalaze u vodi teškim strojevima nije moguće izvući u jednom komadu, pa se prethodno motornim pilama sijeku, a zatim u dijelovima izvlače iz vode, što je fizički vrlo zahtjevno i usporava potragu – naveli su. U trećoj su zoni volonteri, kojih je i jučer bio veliki broj, predvođeni pripadnicima FUCZ-a, s kopna pretraživali obale rijeke Bregave. Dron tim s bespilotnim letjelicama pratio je i snimao područje portage, a ronioci, pripadnici Federalne specijalizirane jedinice za spašavanje pod vodom FUCZ u pripravnosti su da izvrše zaron u slučaju da se pojave indicije o mogućem pronalasku tijela.

Otežani uvjeti

Prema informacijama koje je dobio Večernjak, danas bi na Bregavu ponovno trebali stići ronioci iz Mostara koji su sudjelovali u izvlačenju automobila u kojem je bilo tijelo Filipa Stankovića te, kako je planirano, obaviti nekoliko zarona. Visok vodostaj, brzina rijeke te nisko raslinje uz obalu od početka otežavaju potragu, a debla koja su prepreka za spasioce uklanjala su se u srijedu i četvrtak, što dodatno otežava i usporava potragu. Podsjetimo, u utorak je u mostarskoj mrtvačnici Bijeli brijeg obavljena obdukcija tijela stradalog Filipa koja je pokazala da je nesretni mladić preminuo uslijed utapanja. Nestanak dvojice mladića Policijskoj postaji Stolac prijavili su roditelji u noći između nedjelje i ponedjeljka, nakon čega je pokrenuta opsežna potraga.

Komentara 1

HA
Haha
15:36 16.02.2024.

Tuzno,pretuzno. Neka pocivaju u miru Bozjem.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije