Večernji List - najnovije vijesti iz Hrvatske, svijeta, sporta, showbiza i lifestyle
Naslovnica Vijesti Hrvatska

Fikret Abdić oslobođen optužbe da je nezakonito stekao vilu u Voloskom

Prema optužnici, Fikreta Abdića teretilo se da je 2001. fiktivno posudio Agrokomercu 600.000 kuna, a zatim da je, budući da novac nije vraćen, preuzeo nekretninu tvrtke, vilu u Voloskom vrijednu 1,9 milijuna kuna.
20. studenoga 2015. u 15:57 3 komentara 1181 prikaza
Fikret Abdić
Foto: Hina

Fikret Abdić i njegov sin Ervin Abdić danas su na Županijskom sudu u Rijeci nepravomoćno oslobođeni optužbi da su počinili više kaznenih djela gospodarskog kriminala, među kojima i da su protupravno stekli vilu u Voloskom.

Sudac Saša Cvijetić rekao je da je sud utvrdio da veliki dio optužnice nije dokazan, najviše u dijelu neplaćanja i tvrdnji da su obavljena fiktivna plaćanja. Taj dio optužnice nije dokazan pa je i upitna i šteta, kazao je sudac. Tužitelji iz Županijskog državnog odvjetništva najavili su žalbu na presudu.

Suđenje Fikretu Abdiću i njegovu sinu Ervinu Abdiću, koje je Županijsko državno odvjetništvo u Rijeci optužilo za zloporabu položaja i ovlasti, pomaganje u zloporabi položaja i ovlasti i omogućavanje drugom stjecanja protupravne imovinske koristi, počelo je na Županijskom sudu u Rijeci u listopadu 2011.

Obojica su pred sucem Sašom Cvijetićem rekli da se ne smatraju krivima.

Prema optužnici Fikreta Abdića teretilo se da je 2001. fiktivno posudio Agrokomercu 600.000 kuna, a zatim da je, budući novac nije vraćen, preuzeo nekretninu tvrtke, vilu u Voloskom vrijednu 1,9 milijuna kuna.

Također ga se teretilo da je 2005. opunomoćio sina, iako to nije smio jer više nije bio direktor jedne od Agrokomercovih tvrtaka, da potpiše ugovor o kreditu sa založnim pravom na četiri građevine i dvorište u riječkoj četvrti Kozali.

Suđenje je počelo dok je Fikret Abdić služio zatvorsku kaznu u pulskom zatvoru zbog ratnog zločina počinjenog na području zapadne Bosne. Prijevremeno je pušten u ožujku 2012. nakon što je odslužio dvije trećine kazne tj. deset godina i devet mjeseci zatvora.

>>Fikret Abdić izašao iz zatvora, dočekalo ga više od 3000 pristaša

>>Fikret Abdić iz zatvora izlazi u ožujku 2012. godine

Što je istina, a što mit?
Treba li nam baš 8 sati sna, 8 čaša vode ili 10.000 koraka dnevno? Evo što kažu stručnjaci
Električni automobili
NOVA ERA
Jeste li spremni za vožnju prema električnoj budućnosti
  • Deleted user:

    Za razliku od Zagorca, Kutle, Gucića, Ježića, Žužića, Sanadera, Kalmete i čitave svite, on je osuđen i robijao je, a ovi su drpali k'o ludi, ali na kraju, gle čuda, nevini kao tek rođeni odojčići

  • helgin@hogar:

    on je mala beba za nase najvece rvate i domoljube!!!

  • Tihi:

    Prijevremeno je pušten u ožujku 2012. nakon što je odslužio dvije trećine kazne tj. deset godina i devet mjeseci zatvora. Mora da je on mnogo više sumporne kiseline naljevao nego hrvatski general.. A i nije imao pravo da odsluži kod ... prikaži još!d svojih u BIH-u i sada ga još probali za hebati i za druge stvari ... Ustavri dobro je prošao još ili ?