Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 2
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
predstavljanje liste

Gabrić: Živimo u dubljem real­socijalizmu nego u SR Hrvatskoj

Nacionalni forum
Foto: Kristina Štedul-Fabac/PIXSELL
1/6
07.05.2014.
u 19:15

Tri milijuna koristi sredstva državnog proračuna, 1,300.000 ga puni, potkrepljuje nositelj liste i predsjednik NF­-a

– Premijer Zoran Milanović  pokazao je hrabrost i principijelnost smijenivši ministra Slavka Linića. Ne može se županicu Marinu Lovrić­ Merzel sankcionirati zbog štete od četiri milijuna kuna, a Linića zbog 26 milijuna ne – komentira u Karlovcu Nikica Gabrić, predsjednik Nacionalnog foruma.

U Gradskoj knjižnici Ivan Goran Kovačić održao se u srijedu predizborni skup liste Nacionalni forum­-HSLS­-PGS-­Lista za Rijeku, čiji je nositelj Gabrić, uoči izbora za Europski parlament koji se održavaju 25. svibnja, a tom prilikom jedan od kandidata na toj listi Vladimir Ferdelji (HSLS) dodao je kako je fiksan trošak administracije.

– Stoga se povećavalo poreze i zaduživalo, a takva politika će se nastaviti. Najodgovorniji za nju je Milanović – smatra Ferdelji.

U SDP-­u očito postoji nekoliko nezadovoljnih grupacija, konstatira Gabrić. ­

– Smjena Linića je mali puč. Ne očekujem da će riječka ili zagrebačka organizacija smoći snage za promjene u stranci. Važno je čim prije zaboraviti tu priču i raditi – nastavlja Gabrić.

Posljednje – jedanaesto – mjesto na listi zauzima nezavisna Jadranka Kosor.

– Dokazala sam da imam hrabrosti, posebno u premijerskom mandatu, jer smo uspjeli tada deblokirati  pregovore. Kad smo dogovorili arbitražni sporazum sa Slovenijom mnogi su nas kritizirali, a spasio nas je Sveti Otac Benedikt XVI. pohvalivši nas zbog toga – kaže J. Kosor.

Smatra da Vlada Zorana Milanovića nije dobro povela Hrvatsku u Europsku uniju.

– Vlada ima najveće mogućnosti približiti građanima EU, a malo građana danas zna koja je važnost Europskog  parlamenta. Premijer je trebao do ulaska u EU ojačati potencijal Hrvatske za privlačenje sredstava iz fondova Europske unije, a nikako nije smio mijenjati zakon o pravosudnoj suradnji, jer se ne može jednostrano mijenjati potpisano. Ne bih niti ulazila u škare prekomjernog deficita – komentira J. Kosor.

Gabrić smatra da je Hrvatska gospodarski i politički nestabilna.

– I to zbog pada BDP-­a, potrošnje, recesije... Da bi Hrvatska postala atraktivna, potreban  je politički konsenzus oko bitnih pitanja – smatra Gabrić.

Jedno od njih je i teritorijalni preustroj, a ova lista smatra da je pet regija, te sto gradova i općina optimalno za Hrvatsku.

­- Tri milijuna koristi sredstva iz državnog budžeta, a 1,300.000 ga puni. Mi u 2014. godini živimo u dubljem realnom socijalizmu nego u posljednjim godinama SR Hrvatske – ističe Gabrić.

>> Gabrić: Hrvatska neće biti zemlja sreće, nego spaljena zemlja

Komentara 8

Avatar tajar
tajar
20:08 07.05.2014.

Gabrić otkriva toplu vodu!

BA
bandido
20:41 07.05.2014.

sto je to u hrvatskom lijecnickom bicu sto ga vodi ka politickom uhljebicu...

DU
Deleted user
22:39 08.05.2014.

Poštovani predsjedniče socijalističkog saveza omladine bivše države, nemojte zagađivati čisti karlovački zrak. Hvala.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije