Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 8
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
velika racija

FBI ubio muškarca koji je prijetio Bidenu na internetu

Policija SAD
Reuters/PIXSELL
10.08.2023.
u 06:57

Također je prijetio okružnom tužitelju Manhattanu Alvinu Braggu, državnom tužitelju Merricku Garlandu i glavnoj tužiteljici savezne države New Yorka Letitiji James, prema sudskim spisima.

Specijalni agenti FBI-a ubili su u srijedu tijekom racije muškarca iz Utaha optuženog za prijetnje američkom predsjedniku Joeu Bidenu, samo nekoliko sati prije planiranog dolaska američkog predsjednika u tu saveznu državu. U raciji je ubijen Craig Robertson kojega se tereti za prijetnje američkom predsjedniku objavljene na internetu prije njegova posjeta Utahu.

U pretresu Robertsonova doma u gradu Provo, južno od Salt Lake Cityja, u 6,15 sati ujutro po lokalnom vremenu došlo do pucnjave, navodi se u priopćenju FBI-a. Robertson je u rujnu objavio na internetu poziv na ubojstvo predsjednika Bidena i potpredsjednice Kamale Harris, navodi se u sudskim dokumentima. 

VEZANI ČLANCI: 

Također je u ponedjeljak uputio online prijetnje Bidenu. Objavio je da planirao obući svoju staru maskirnu uniformu i "obrisati prašinu sa snajperske puške M24", potvrdili su dužnosnici. U drugoj objavi na internetu, Robertson sebe naziva "MAGA Trumperom", referirajući se na slogan bivšeg američkog predsjednika Donalda Trumpa "Make America Great Again" (Učinimo Ameriku ponovno velikom).

Objave su sugerirale da posjeduje dalekometnu snajpersku pušku i brojna druga oružja, kao i maskirnu opremu, naveli su istražitelji u sudskim spisima.

Robertson je također prijetio okružnom tužitelju Manhattanu Alvinu Braggu, državnom tužitelju Merricku Garlandu i glavnoj tužiteljici savezne države New Yorka Letitiji James, prema sudskim spisima. 

"Trenutak je pravi za jedan ili dva atentata. Prvo Joe, zatim Kamala", objavio je Robertson u rujnu 2022., tvrde istražitelji. 

FBI još nije objavio detalje o pucnjavi u kojoj je ubijen Robertson. Biden je u srijedu posjetio Novi Meksiko, gdje je razgovarao o proizvodnji vjetrenjača i  zelenoj energiji, a tijekom dana je trebao odletjeti u Utah. 

Političko nasilje u polariziranim Sjedinjenim Državama poraslo je posljednjih godina, a Reutersovo izvješće objavljeno u srijedu pokazuje da je ono na najgorem nivou od 1970-ih.

Ključne riječi

Komentara 4

XA
xaron
21:01 10.08.2023.

Ubili dementnog starca zbog pisanja po internetu ?

HO
homofobic
18:22 10.08.2023.

Amerika u kandzama Demokrata postaje banana tiranija! Politicki sudski procesi gdje optuzeni nema pravo vidjeti tuzitelje, nema pravo braniti se i nema pravo komentirati optuzbu, dokaze i presudu nema niti privida demokratske Republike! Kada se nekoga ubije pod slabim izgovorom a da ga se ne izvodi na javni otvoreni sud je tiranija!

ST
sttipe
16:46 11.08.2023.

"Demokratski", su mu objasnili u kolikoj demokraciji živi...

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije