Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 11
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Ruska veza

Preko karijernog lobista Manaforta FBI udario na Trumpa

Paul Manafort
Foto: Reuters/PIXSELL
1/5
10.08.2017.
u 22:00

Drugi šef FBI-a u Trumpovu mandatu Christopher Wray istražuje veze predsjednikova šefa kampanje s Moskvom

FBI je danas prije zore u virginijskom gradu Alexandriji upao u dom Paula Manaforta (68), washingtonskog lobista i nekadašnjeg šefa kampanje američkog predsjednika Donalda Trumpa. Pretraga je izvršena u sklopu istrage koja se vodi o navodnim Trumpovim vezama s Rusijom i eventualnom ruskom utjecanju na ishod izbora. Sam Manafort služio je i druge republikanske predsjedničke kandidate poput Geralda Forda, Ronalda Reagana, Georgea H. W. Busha i Boba Dolea.

No često je ovaj karijerni lobist iskorištavao svoj utjecaj i za kontroverzne strane političare poput bivšeg ukrajinskog predsjednika Viktora Janukoviča, nekadašnjeg filipinskog diktatora Ferdinanda Marcosa, pa onda diktatora nekadašnje Demokratske republike Kongo Mobutua Sesea Sekoa te angolskog gerilskog vođu Jonasa Savimbija.

Foto: Reuters/PIXSELL/Ilustracija

U ovoj se istrazi, međutim, otkrilo kako se on u svrhu zastupanja stranih političara nije registrirao u američkom ministarstvu pravosuđa što je zakonska obveza. Osim zbog Rusije i Trumpa, još nekoliko senatskih odbora vodi istragu o Manafortovu lobiranju.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije