Večernji List - najnovije vijesti iz Hrvatske, svijeta, sporta, showbiza i lifestyle
Naslovnica Vijesti Crna kronika

'Fatalna ujna' oslobođena: 'Sada krećem u bitku za svoju kćer'

Nećak je bio maloljetan kada je ubio svoga ujaka Domagoja. Novom presudom kazna mu je smanjena s 10 na osam godina zatvora
29. rujna 2017. u 21:33 48 komentara 17644 prikaza
Slađana Novoselnik i odvjetnica Doris Košta pri dolasku na jedno od ročišta na Županijskom sudu u Splitu
Foto: Miranda Čikotić/PIXSELL
Pogledajte galeriju 1/2

Slađana Novoselnik, u javnosti prozvana “fatalnom ujnom”, oslobođena je optužbi za poticanje na ubojstvo svoga supruga Domagoja Novoselnika u ljeto 2011. na Hvaru. Ubio ga je njezin tada maloljetni nećak koji je proglašen krivim i osuđen na osam godina maloljetničkog zatvora.

Slađana Novoselnik napustila bilice 'Fatalna ujna' nakon 3,5 godine izašla iz pritvora

Ubijen nožem u kući

Slađana, koja je nakon ubojstva provela u pritvoru 3,5 godina, rasplakala se i prekrižila čuvši da je oslobođena. Nepravomoćna je to presuda Županijskog suda u Splitu na ponovljenom suđenju nakon što je viši sud ukinuo prvu presudu kojom je Slađana Novoselnik proglašena krivom i kažnjena s 22 godine, a nećak s 10 godina zatvora.


Slađana Novoselnik i odvjetnica Doris Košta pri dolasku na jedno od ročišta na Županijskom sudu u Splitu
1 / 6
Slađana Novoselnik i odvjetnica Doris Košta pri dolasku na jedno od ročišta na Županijskom sudu u Splitu

Domagoj je ubijen nožem u obiteljskoj kući na Hvaru u kojoj je živio sa suprugom, malodobnom kćeri i majkom. Njegova supruga i nećak, koji je bio kod njih u gostima, u to vrijeme bili su u ljubavnoj vezi, ali tužiteljstvo, po ocjeni suda, nije uspjelo dokazati da je nećak ubio ujaka na nagovor ujne.


– Imamo oslobađajuću presudu koja nije pravomoćna, ali očekujem da će biti potvrđena. Ovdje se ukazuje stravičan problem splitskog Centra za socijalnu skrb. Mojoj branjenici je dijete oduzeto jer je bila u zatvoru. Kada je izišla, poduzeli smo sve radnje da dobije dijete i da dijete vrijeme do sudske odluke provede s majkom, ali Centar je to zanemario i pokrenuo proces oduzimanja djeteta. Mi sad krećemo u bitku da se dijete vrati majci – izjavila je Doris Košta, odvjetnica Slađane Novoselnik.

Samo telefonski kontakt

Skrbništvo je dobila baka, majka ubijenog Domagoja, a Slađana tvrdi da je kćer zadnji put vidjela još dok je bila u zatvoru. Nakon što je izišla iz zatvora, živi u Virovitici i tvrdi da joj djetetova baka ne dopušta susret s kćeri. Ljetos je dolazila na Hvar, ali nije je vidjela. Kaže da jedino telefonski kontaktiraju subotom. Podsjeća na slučaj Ane Magaš koja je nakon što je ubila muža ostala bez djeteta. Skrbništvo je dobila baka.     

ujna Suđenje "Fatalnoj ujni" Patolog: Novoselnika je mogao ubiti i muškarac i žena Slađana Novoselnik (1) suđenje u rujnu 'Fatalna ujna' i nećak: Nismo krivi za Domagojevu smrt! Slađana Novoselnik (1) novo suđenje Nećak na slobodi: je li fatalna ujna utjecala na zločin?
Maja Šuput i Nenad Tatarinov
IZNENAĐENJE
Znakovita objava Maje Šuput, fanovi je pitaju znači li to da je rodila
ISTRAŽUJEMO
Ovo je najčešćih 10 vrsta spavača – prepoznaješ li sebe među njima?
  • bljak007:

    E jadniče, dobro te koštao sex sa fatalnom ujnom. Eto što budala uradi zbog jedne tople rupe i stenjanja. Upropasti si život.

  • sudbina x:

    Znao sam da će četnikušu osloboditi...Kod nas samo Hrvatima sude...

  • darkofu:

    sad treba u vlast,da i ona piše obiteljski zakon. neki dan čovjek dobije 31 godina zatvora zbog ubojsta zene i punice a ova 3,5 godine te će još dobiti i oštetu.FUJ,BLJAK ,PLJUC