Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 3
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
novo suđenje

Nećak na slobodi: je li fatalna ujna utjecala na zločin?

Slađana Novoselnik (1)
Ivo Čagalj/Pixsell
16.04.2013.
u 16:27

Vrhovni sud prihvatio je žalbu nećakova branitelja koji je naveo da više ne postoje zakonski uvjeti za zadržavanje mladića.

Na ponovljeno suđenje za ubojstvo Domagoja Novoselnika (32) u ljeto 2011. godine na Hvaru, njegov tada malodobni nećak na Županijski sud u Splitu dolazit će sa slobode, dok supruga Slađana Novoselnik (27) suđenje čeka u zatvoru.

Vrhovni je sud uvažio žalbu nećakova branitelja u kojem je naveo kako od ožujka nema više zakonskih uvjeta da bi se zadržao s druge strane brave. Njih dvoje očekuje novo suđenje jer je Vrhovni sud ukinuo nepravomoćnu presudu sudskog vijeća kojim je predsjedao sudac Vlado Živaljić, po kojoj je malodobnik za ubojstvo ujaka dobio maksimalnih 10 godina maloljetničkog zatvora, a Slađana Novoselnik za poticanje na ubojstvo osuđena je na 22 godine zatvora.

Vrhovni sud nije držao za sporno da je ubojstvo počinio malodobnik, nožem u prsa, ali suci nisu ostali uvjereni kako ga je na zločin nagovorila ujna. Njih su dvoje tri godine bili u seksualnoj i ljubavnoj vezi. Razmijenili su na tisuće SMS-poruka, a u nekima od njih Slađana Novoselnik malodobnom ljubavniku opisuje zlostavljanja svoga supruga te potiče mladića na zločin.

Tužiteljstvo je, držeći kako je poticala nećaka na teško ubojstvo iz osobito niskih pobuda, za nju tražilo maksimalnu kaznu od 40 godina zatvora, ali čini se da suci Vrhovnog suda nisu uvjereni da je njezin utjecaj na 17-godišnjaka bio presudan kada je odlučio na ujaka, koji ga je zaposlio i primio pod svoj krov, s leđa potegnuti nož i lišiti ga života.

Suđenje, koje je bilo zatvoreno za javnost, pratilo je niz afera. Uhvaćena su pisma koja su razmjenjivali ljubavnici u krugu zatvora na Bilicama, a na koncu njih su dvoje za zločin izravno optuživali ono drugo. Slađana je tijekom cijelog suđenja tvrdila kako o samom ubojstvu ne zna ništa jer je spavala te je isticala kako je ona žrtva, izgubila je muža i u zatvoru je. Nećak je, na samom kraju procesa, za ubojstvo optužio ujnu, što mu nije prošlo, s obzirom na to da su vještaci još prije utvrdili kako njezina tjelesna građa ne odgovara silini kojom je nož zaboden. Novo suđenje održat će se i pred drugim raspravnim vijećem kojim će predsjedati sutkinja Katja Blaće.

>>Inscenirala je svađe i tri je godine nagovarala nećaka na ubojstvo

Komentara 1

KU
kupatilo
23:48 29.09.2017.

Ovoje strasan zlocin i treba maksimalne kazne za primjer drugima ali ipak manji zlocin nego je pocinio kapetan Dragan Vasiljkovic.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije