Naslovnica Vijesti Hrvatska

Fanovi serije opsjedaju poznatu tvrđavu: Općina koristi zaradu za stvaranje boljih uvjeta života

Općina do kraja godine očekuje se sto tisuća posjetitelja i prihod između pet i šest milijuna kuna što je značajan iznos za općinu od tek pet tisuća stanovnika.
19. kolovoza 2019. u 08:36 5 komentara 2647 prikaza
Kliška tvrđava
Foto: Ivo Čagalj/Pixsell
Pogledajte galeriju 1/13

Nakon što su poznate scene iz HBO-ove uspješnice Igra prijestolja snimane na Kliškoj tvrđavi, taj inače turistički slabiji kraj doživio je turistički boom. Naime, u odnosu na prošlu godinu broj noćenja je u porastu za četrdeset posto. 

I turizam diže hrvatsku potrošnju TURIZAM Stručnjakinja: Počet ćemo tjerati goste ako se ne riješe problemi infrastrukture

Zaradom dobivenom od prodaje ulaznica vraća se u projekte koje su namijenjene za stvaranje boljih uvjeta života stanovnika u Klisu. 

- Uspjeli smo naći sredstva za sve one stvari koje čine život u jednom ovakvom mjestu boljim, a zahvalnost dugujemo Tvrđavi Klis, rekao je Jakov Vetma, načelnik općine Klis, piše Dnevnik.hr 

Općina do kraja godine očekuje se sto tisuća posjetitelja i prihod između pet i šest milijuna kuna što je značajan iznos za općinu od tek pet tisuća stanovnika.

- Ta sredstva pretočimo u svakodnevni život naših stanovnika i po pitanju infrastrukture. Prije svega nas sada zanima demografska obnova. Do kraja kolovoza ide natječaj za status majke odgajateljice, rekao je Jakov Vetma, načelnik općine Klis.

Rekonstrukcija gusarske bitke iz 13. stoljeća u Omišu SPEKTAKULARNI PRIZORI Gusarska bitka iz 13. stoljeća uprizorena u omiškoj gradskoj luci

Klis već drugu godinu ima pozitivan prirodni prirast, a u planu je i ponuda povoljnih zemljišta mladim obiteljima za izgradnju obiteljskih kuća. 

Kliška tvrđava
1 / 13
Snimanje Igre prijestolja na Kliškoj tvrđavi
RBA
INVESTIRANJE JE PRIRODNO
Kako je to živjeti pored Dunje? U svakom slučaju, potaknula me na razmišljanje – koji je moj cilj?

A1 izdvaja za Vas

 • Avatar munšajn
  munšajn:

  Evo pametne općine. Demografija.

 • domxerex:

  Bravo! Bez ljudi nema ništa, još im samo nađite neka nešto rade. Ili još bolje nemojte im smetati i putite ih neka neka rade ono što znaju, smanjite papirologiju koja ubi sve u Hrvatskoj.

 • Nale50:

  Bravo za Klis!!! Dajte nam dnevno par ovako dobrih primjera.To će biti istinski poticaj!!!