Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 130
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
zaposlite se sami!

Facebookom za krave Osječanin osvojio investitore, a potom svijet

fameron
Marko Mrkonjić/PIXSELL
26.08.2012.
u 16:13

– Okružite se najboljim ljudima jer će jedino oni izraditi najbolji proizvod. Nema jače sile od toga, preporučuje Matija

Farmeri u svijetu odahnuli su! Pomoć im je stigla iz srca Slavonije, Osijeka, a riječ je o pametnom rješenju za upravljanje životom na farmi za svaku kravu pojedinačno od njezina rođenja ili dolaska na imanje. Svojom je idejom Matija Kopić lani osvojio investitore kreiravši online servis namijenjen vlasnicima velikih i malih farmi kako bi maksimalno optimirali svoje procese proizvodnje – popularni Farmeron.

>>Dobili ste otkaz? Ne očajavajte, pokrenite vlastiti biznis!

O tome je Matija počeo razmišljati još u studentskim klupama, a želja mu je bila pomoći poljoprivrednicima poput njegova oca u Viljevu koji ima vlastitu farmu. U samo pola godine njegova je aplikacija “zapalila” svijet. Farmeronov servis koristi se na više od 450 farmi u 14 država, a ovoga ljeta Osječani su sklopili i ugovor s velikim njemačkim Neelsen Agrarom za prodaju i distribuciju softvera poljoprivrednicima, što bi, računaju, trebalo proširiti doseg Farmerona na novih 30 zemalja. Njihova aplikacija, prozvana “Facebookom za krave”, prema dosadašnjim je rezultatima korisnika smanjila troškove praćenja podataka o proizvodnji čak 60 posto. Na tržište će uskoro plasirati novu, poboljšanu verziju, na kojoj je radio tim od deset programera i poljoprivrednih stručnjaka. Sjedište tvrtke smješteno je u Osijeku, a svoju poslovnicu imaju i u SAD-u.

– Okružite se najboljim ljudima jer će jedino oni izraditi najbolji proizvod. Nema jače sile od toga. Ako tražite investiciju, ne pristajte na sulude investicijske uvjete jer je svjetska startup klima u procvatu i sada je prilika za regionalne startupove. Osigurajte si također pravnu zaštitu izborom odvjetnika koji ima iskustva u tehnološkoj i startup domeni – savjetovao je Matija Kopić ovoga ljeta sudionicima Startup Weekendu u Zagrebu.

Komentara 10

XY
xyzzyx
16:30 26.08.2012.

Svaka čast kao pojedincu, no nama treba strategija na razinu države, koja je naša strategija, odosno strateška grana ekonomije milanoviću? Jeli to poljoprivreda, turizam, rudarstvo,istraživanje svemira, nije bitno bitno je jedino to da je da glavna grana gospodarstva ta na koju se vežu svi ostali..Banke i šverc-komerc se ne računa..... Imate li pojma koja je to grana gospodarstva milanoviću i čačiću? Koliko vidim ne, kao što nisu imali ni oni prije vas...

OB
-obrisani-
16:30 26.08.2012.

odlicno

OS
osica
16:28 26.08.2012.

- bravo Matija , čestitke - bilo je to na TV - kad si tek počeo - sada si svijetski .... kad bi bar doma nešto naučili od tebe. "Okružite se najboljim ljudima jer će jedino oni izraditi najbolji proizvod"izvod" - kad bi te naši u vlasti poslušali - gdje bi nam bio kraj. Imamo, vrijednih, sposobnih, pametnih mladih ljudi - ali ovii sve znaju, mada u u spozanajama mnogi u prošlom stoljeću ....

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije