Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 1
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Kredit u 'švicarcima'

Evo što je Linićev nasljednik Lalovac naveo u imovinskoj kartici!

Boris Lalovac
Foto: Patrik Macek/PIXSELL
09.05.2014.
u 09:21

Budući ministar financija suvlasnik je stana od 68 četvornih metara vrijednog 716 tisuća kuna koji je kupio kreditom, kao i parkirnog mjesta u Zagrebu koje procjenjuje na 47 tisuća kuna.

Boris Lalovac, koji će na mjestu ministra financija naslijediti Slavka Linića, u imovinskoj kartici naveo je da ima stan i parkirno mjesto u Zagrebu, a plaća i kredit u švicarskim francima.

Svoju imovinsku karticu Lalovac je predao prilikom preuzimanja dužnosti zamjenika ministra Linića u siječnju 2012. godine. Budući ministar financija suvlasnik je stana od 68 kvadratnih metara vrijednog 716 tisuća kuna koji je kupio kreditom, kao i parkirnog mjesta u Zagrebu koje procjenjuje na 47 tisuća kuna.

Do 2032. godine će otplaćivati kredit koji je 2007. podigao u RBA banci, a iznos duga mu je prilikom predaje kartice bio 136 tisuća švicarskih franaka. Prijavio je i štednju od 150 tisuća kuna i 41 tisuće eura. U imovinskoj kartici je još dodao i da je sa suprugom, koja radi u stranoj farmaceutskoj kompaniji, 2011. godine zaradio 420 tisuća kuna.

>>Prvi potez: novo zaduženje pa oprost dugova socijali

>>Tko je Boris Lalovac, novi ministar financija?

Komentara 61

MA
Matija100
09:30 09.05.2014.

Uzeo je kredit u švicarcima, koji su se pokazali kao čista pljačka bankara. Ili mu nije bitno jer će ga vratit neko drugi ili nema pojma o vođenju ni privatnih financija, a imenovan je ministrom finacija cijele države. Takvi su nam na žalost svi partijski ministri. Pitanje je samo dokle će to hrvati trpjeti.

Avatar tituš
tituš
09:40 09.05.2014.

Volio bih znati kako je on to sa "zajedno suprugom" zaradio 420 tisuća kuna u stranoj farmaceutskoj tvrtki??? Kakav je to rad zajedno? Gdje on radi i za koga?? Koliko poreza je uplatio?? Hoće li sutra kada se pojave milijuni kazati kako potiču iz strane tvrtke za koju je radio "zajedno sa suprugom"?? Nije li čudno za nekoga tko si umišlja da razumije financije plaća skupe kamate na rizičnom kreditu u švicarcima, a istovremeno drži štednju za minimalnu kamatu ili ne veću od 2%!?? Puno pitanja, malo odgovora, laž, prevara zadah koji se širi iz Katančićeve!

VV
Vrazje Vjestice
09:52 09.05.2014.

hmm...kućne financije - plaća kamatu od 8-9% na kredit koji može zatvoriti štednjom, na koju dobiva 2-3% kamate...dakle,direktno gubi 5-6%...i sad će voditi financije države...

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije