Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 5
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Lokalni izbori

Evo koji su rezultati u vašim gradovima

izbori
Foto: Tomislav Miletić/PIXSELL
1/3
04.06.2017.
u 20:20

DIP je na svojim stranicama počeo objavljivati rezultate izbora

Državno izborno povjerenstvo oko 20 sati počelo je objavljivati rezultate drugog kruga lokalnih izbora

Na njihovim stranicama možete vidjeti zasad privremene rezultate za većinu gradova, općina i županija, koji se redovito ažuriraju s prebrojavanjem glasova.

Dario Hrebak, kandidat koalicije HSLS-HSS, novi je gradonačelnik Bjelovara. Osovojio je 6.235 glasova (64,25%), dok je njegov protukandidat Davorin Posavac, kojeg su podržali i SDP, HNS te nezavisna lista Damira Bajsa, dobio 3.350 glasova (34,52%).

HDZ-ov Ivo Žinić bit će župan Sisačko-moslavačke županije u još jednom mandatu. Uvjerljivo je slavio u drugom krugu protiv SDP-ova Zdenka Vahovca. Žiniću je pobjeda u prvom krugu izmakla za nekoliko stotina glasova, a svog je protukandidata bio još tada nadmašio za 20.000 glasova. Slična je razlika bila i sinoć.

izbori
1/66

I u Sisku bez promjene pa će tim gradom naredne četiri godine nastaviti vladati SDP-ova Kristina Ikić Baniček pobijedivši HDZ-ova Franju Šabana s nešto više od 2000 glasova razlike. Odaziv na izbore u Sisku bio je najveći od svih sjedišta županija u Hrvatskoj, izuzev Gospića.

"Sisak me nije iznevjerio, rezultati su očekivani. Rezultati rada su prepoznati, a ono što sam uvijek govorila ljubav pobjeđuje mržnju, a istina neistinu. Hvala svim Siščanima koji su u velikom broju izašli i koji su mi omogućili da s uvjerljivom razlikom dokažem da smo zaslužili još četiri godine." - rekla je u prvoj izjavi nakon što su objavljeni rezultati Kristina Ikić Baniček koju su u kandidaturi podržali i Laburisti te HSS Braće Radić.

Drugi krug je donio i novog starog gradonačelnika Petrinje. Tamo će na čelu grada ostati Darinko Dumbović koji je osvojio 5350 glasa, a njegov protukandidat – HDZ-ov Mihael Jurić 4497.

U Kutini je SDP-ov Andrija Rudić, koji je bio 4 godine gradonačelnik, za 125 glasova izgubio od HDZ-ova Zlatka Babića.

Dražen Pavlović (HDZ) ostaje načelnik Velike Ludine. Osvojenih 53,16 posto glasova bilo je dovoljno za pobjedu nad SDP-ovim Tomislavom Biščanom. HDZ-ov Stjepan Ivoš ostaje načelnik Martinske Vesi s osvojenih 59,59 posto glasova, Nikola Arbutina (SDSS) će i dalje biti načelnik Dvora, a Sunje Grga Dragičević (HDZ).

Sve o lokalnim izborima čitajte OVDJE

Komentara 1

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije