Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 85
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
napadi u 2013.

Evo koja je država središte terorizma u Europi!

karta terorizma
Foto: Twitter
30.05.2014.
u 08:47

EUROPOL navodi da su se 152 napada dogodila u 5 članica Europske unije.

Francuska je središte terorizma u Europi, javlja RT. Prema EUROPOL-ovu izvješću koje je objavljeno u srijedu, u toj zemlji dogodilo se 63 od ukupno 152 teroristička napada  na području EU u 2013. godini.

EUROPOL navodi da su se 152 napada dogodila u pet članica Europske unije. Francusku slijede Velika Britanija sa 35 terorističkih napada zabilježena u 2013. godini i Španjolska sa 33 napada.

Također, tijekom 2013. u 15 država Europske unije završeno je ukupno 150 sudskih procesa povezanih s optužbama za terorizam. Uhićeno je 535 ljudi, a 7 osoba tijekom prošle godine bile su žrtve terorističkih napada. U Francuskoj su poginule tri Kurdkinje, u Grčkoj dva člana radikalno-desne grupe, a u Londonu britanski vojnik Lee Rigby.

Ono što posebno zabrinjava jest da se povećava prijetnja od stranih džihadista koji se s Bliskog istoka vraćaju u Europu, prenosi RT. 

>> Nigerijski reprezentativac pukom srećom preživio teroristički napad

Komentara 18

DU
Deleted user
10:38 30.05.2014.

Potpuno prazni i namjesteni prkazi terorizma,terorizam se desijo od strane europe i amerike,na Libiji,Afganistanu,Iraku,gdjesu pobjeni milijoni muslimana,i krscana takodjer,i ni su nigdje muslimani otisli ratovati napadati zapadne drzvae,nego upravo suprotno,oni su napdnuti od srane nas zapadnjaka,to je apsolutna istina i nepobitna cinjenica,s ogromnim dokazima.

MX
Mister X
11:16 30.05.2014.

Mi smo morali jednoga uhiti da nebudemo najgori u EU bez i jednoga, kakv bi bili zapad - čista nula !

Avatar Drazen Klaric
Drazen Klaric
09:46 30.05.2014.

Hm, Francuska je puna doseljenika iz Magreba. To mora rezultirati ovim stanjem. Posla je sve manje, a ljudi su naučili dobro živjeti. I tu je zamka. Naš problem je što će se sada emigranti iz zemalja Afrike kada iz izbace iz Francuske i Italije, kanalizirati prema Hrvatskoj koja je druga linija EU, u nadi da će ponovo doći u financijski interesantnije zemlje. U međuvremenu će kod nas porasti broj terorističkih napada.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije