Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 4
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
'Operacija snovi'

Europol uhitio 58 ljudi, 'oprali' više od 390 milijuna eura

Haker
Foto: Thinkstock
04.05.2018.
u 22:28

Traženi su pripadnici skupine čije su sheme uključivale prijevare s PDV-om i pranje novca

Europska policija uhitila je 58 osoba u okviru akcije kojom je željela stati na kraj ogromnim poreznim prijevarama i pranju novca, objavio je danas Europol.

Pod vodstvom Španjolske, vlasti u Belgiji, Bugarskoj, Njemačkoj, Mađarskoj, Italiji, Portugalu i Rumunjskoj sudjelovale su u istrazi pod kodnim nazivom "Operacija snovi".

Traženi su pripadnici skupine čije su sheme uključivale prijevare s PDV-om i pranje novca.

Operacija koju je koordinirala europska policija Europol u suradnji s Eurojustom, tijelom za pravosudnu suradnju EU-a, omogućila je policijskim snagama da uhite osumnjičene u Belgiji, Njemačkoj, Portugalu i Španjolskoj.

Skupina koja je djelovala u čitavoj Europi posljednjih devet godina sumnjiči se za prijevare s PDV-om i pranje novca u iznosu od više od 390 milijuna eura.

Komentara 12

VV
Vražji Vrag
00:15 05.05.2018.

Amateri, pitajte našu vladu kako se pere lova. Bandića, Ramljaka, Todorića, Horvatinčića, Končara....

KA
KaraMarko
03:54 05.05.2018.

U EU ima korupcije i to na visokom nivou... vise nego u cijeloj Africi zajedno

Avatar DŠ.....
DŠ.....
00:01 05.05.2018.

Ramljak je to odradio mnogo suptilnije.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije